Neem nooit symptomen weg als je niet weet wat de oorzaken ervan zijn

Leven met fibromyalgie

Fibromyalgie; je hebt gehoord dat het beste medicijn ‘leer er maar mee leven’ is. Dat je gas terug moet nemen en vooral op jezelf en jouw grenzen moet letten. Is dat zo? Kun je niets doen dan alleen gas terug nemen? 

Vanaf de zijlijn toe kijken is, sinds de diagnose ‘Fibromyalgie’, de rol van Anneloes. Ze heeft twee jonge  jongens van 4 en 7. Samen naar de speeltuin gaan, zit er voor haar niet of nauwelijks in. De partner van Anneloes gaat vaak mee naar voetbal van de oudste, omdat zij het niet redt. De drukte rond het omkleden en de drukte van toejuichende ouders op het veld geeft haar te veel belasting. 

Gelukkig hoeft Anneloes het hierbij niet te laten! 

  Werken vanuit de oorzaak is essentieel

  Wanneer je alleen maar de symptomen blijft aanpakken, zul je altijd terugvallen op dezelfde klachten, nadat je de behandeling of medicatie stopt. Het is belangrijk om te begrijpen wáárom jouw lichaam doet wat het doet.

  Jouw huidige klachten zijn het gevolg van de overlevingsstrategie van jouw lichaam. Het wil ten alle tijden de hoogste kans op overleving waarborgen.

  Waarom doet jouw lichaam wat het doet? Heb je er ooit bij stilgestaan dat jouw lichaam ten allen tijde bezig is om jouw kans op overleving zo groot mogelijk te houden? 

  Gedegen analyse

  Wij helpen met een analyse gevolgd door een maatwerk oplossing om de oorzaken aan te pakken. Uiteraard stopt onze hulp daar niet bij. Ook bij de implementatie van het behandelplan zijn wij jouw ondersteuning.

  Stap-voor-stap begeleiding

  Zodra je grip op jouw oorzaken hebt of ze zelfs opgelost hebt dan stopt onze ondersteuning nog niet. Klachtenvrij zijn is nog geen goede gezondheid, laat staan optimale gezondheid.

  Om te zorgen dat jij kunt streven naar optimale gezondheid bieden we diverse coachings- en ondersteuningsprogramma’s, die passen bij jouw lifestyle.

  Op die manier ben jij in staat om het onderste uit de kan te halen en de kwaliteit van leven te maximaliseren.

  Holistisch perspectief

  Het is belangrijk dat je jouw gezondheid benadert, vanuit een holistisch perspectief. Oftewel: dat er gekeken wordt naar hoe álle systemen en processen waaruit het lichaam bestaat met elkaar samenwerken.

  De longarts kijkt naar de longen, Cardioloog naar het hart, etc. Te vaak blijven medische beroepen enkel op hun ‘eiland’.

  De manier waarop alle systemen onderling samenwerken is belangrijk om te begrijpen waarom het lichaam doet wat het doet.

  Volg ons

  Elke behandeling is pas zinvol wanneer er in kaart gebracht is met welke reden het lichaam deze strategie gekozen heeft. De strategie is immers een manier om te overleven en dus om een erger probleem te voorkomen. 

  Wanneer we die strategie wegnemen zal het lichaam genoodzaakt zijn een andere strategie (ziektebeeld) te kiezen welke vaak een minder gunstig resultaat geeft voor de overleving.

  Het begint bij inzicht: Het dagboek +

  Indien je te maken hebt met fibromyalgie / chronische vermoeidhied, dan is de eerste stap om inzicht te krijgen in jouw klachten. Dit kun je natuurlijk met onze behandelaren analyseren, maar je kunt ook zelf al veel inzicht krijgen en aanpassingen maken.

  Download hier een uitleg en voorbeeld van een klachtendagboek, waarmee je diverse aspecten van je gezondheid in kaart kunt brengen. Met de door jou verzamelde gegevens kan een behandelaar je helpen te achterhalen welke werkingsmechanismen er in jouw situatie in het spel zijn.

  Heb je het gevoel dat je “van het kastje naar de muur gestuurd” bent?

  Jouw gezondheid is belangrijk. Om een goed beeld te vormen van jouw gezondheid is het erg belangrijk dat je jouw verhaal kunt vertellen. Wij geven je een passende omgeving om samen met ons jouw situatie in kaart te brengen. Jouw situatie en jouw ervaringen en sensaties zijn een belangrijk uitgangspunt. In 10 minuten tijd kunnen wij nooit een goed beeld krijgen van waarom jouw lichaam doet wat het doet. Daarom zal je bij Melioro ruim de tijd krijgen om jouw verhaal te vertellen.

  Leven met fibromyalgie

   

  Hoe krijg je als patiënt grip op alle tips en adviezen van (social) media, professionals en betrokkenen, wanneer je fibromyalgie hebt? Wat kun je zelf doen om je leven niet langer te laten beheersen door de klachten? In dit boek wordt er antwoord gegeven op deze, en andere, vragen.

  In dit boek, geschreven door Drs. Sjoukje Okma, lees je meer over:

  • de invloed van stress, medicatie en chronische pijn
  • verbeteren van je lichamelijke en mentale gezondheid ter vermindering van je klachten
  • wat het gevolg van fibromyalgie is en hoe je hiermee om kunt gaan

  Ben je geïnteresseerd in het boek? Je kunt het hier bestellen.

   

  Volg ons

  Waarom wij natuurlijke, optimale gezondheid belangrijk vinden 

  Natuurlijk

  Eigenlijk is optimale gezondheid heel natuurlijk. Niet alleen omdat het voor iedereen vanzelfsprekend zou moeten zijn. Ook omdat het de gezondheid is, zoals onze oer-ouders die hadden.

  Duizenden jaren was dit de norm, waarom nemen we nu genoegen met minder?

  Optimaal

  Ben je gezond als je soms hoofdpijn hebt, elke 2-3 uur iets moet eten of je stemming rond je menstruatie veranderd, etc, etc.?

  Wij vinden dat je gezond bent, als je lichaam optimaal presteert, je het onderste uit de kan kunt halen en hier ook de energie voor hebt.

  Gezond

  Je gezondheid bestaat uit zeven pijlers: voeding, inspanning, slaap, zingeving, leefomgeving, ontspanning en gedrag. Deze zeven horen met elkaar in balans te zijn voor een optimale gezondheid.

  Hoe houd je deze pijlers in balans? Wat heeft jouw lijf nodig om écht goed te functioneren?

  Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

   

  Veel mensen met chronische klachten hebben al heel wat behandelaren gezien. Aangezien je deze website leest, ben je gelukkig niet gestopt met zoeken naar mogelijkheden om je lichaam te helpen. Er zijn altijd mogelijkheden om op zijn minst jouw kwaliteit van leven te verhogen, maar vaak kun je ook oorzaken veranderen.

  Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vul het formulier hieronder in, en wij nemen contact met je op voor een GRATIS, vrijblijvend kennismakingsgesprekTijdens deze kennismaking kijken we, in ongeveer een kwartier, met jou samen wat de beste mogelijkheden zijn voor jouw situatie. Dit kan in een consult, of telefonisch. 

  06 24 45 90 50

  Wilhelminapark 28

  2012 KC Haarlem

  Contact opnemen

  Melioro. Het kenniscentrum voor klinische Psycho Neuro Immunologie
  Share This