Oefening: de rollen in je leven

door Gedrag oefeningen

Een recept voor de pijler Gedrag

Een mens heeft in zijn leven altijd meerdere relaties en hierdoor “rollen”. In deze oefening gaan we die rollen bekijken en indelen. Hierdoor krijg je inzicht en kun je dit weer gebruiken bij het maken van beslissingen.

Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Oefening: de rollen in je leven

Doel: inzicht verkrijgen in de hiërarchie van jouw relaties.
Trefwoord: Bereidheid
Bundel: High Intensity Restart
Pijler: Gedrag

Instructies

  • Maak een inventarisatie van alle rollen die jij in je leven (h)erkent
  • Zet jouw rollen onder elkaar in een hiërarchische volgorde met de belangrijkste rol bovenaan.
  • Heb je bij jouw rollen ook de relatie met jezelf als rol opgeschreven? Zo niet dan vragen we je nu die aan jouw overzicht toe te voegen.
  • Op welke plaats in de hiërarchie komt deze rol bij jou te staan?
  • Stuur jouw gemaakte lijst met rollen op volgorde in een bericht naar ons via onderstaand contact-formulier. We zullen deze informatie nooit met iemand delen maar we vinden het erg belangrijk dat we je hier direct feedback op kunnen geven want bij een heel groot deel van de clienten die deze oefening in een consult met ons maken zien we een heel belangrijk inzicht ontstaan. Dit inzicht heeft van onze kant altijd een specifieke vraag nodig en die kunnen we niet in deze oefening stellen.
    Dus om jou echt te helpen de waarde uit deze oefening te halen hebben we een stukje interactie en feedback van jou nodig.

Notities

Na het lezen van deze tekst heb je ongetwijfeld je meningen en inzichten eruit gehaald. Neem even de tijd om deze voor jezelf op te schrijven. Noteer ze in je journal. Bespreek ze met ons tijdens een consult of bijeenkomst. Indien je geen actieve behandeling volgt of cursus dan kun je ons altijd een bericht sturen in de community en helpen we je graag verder.
Share This