High Intensity Restart

In kalenderweek 3 van 2018 starten we met het High Intensity Restart programma. Op deze pagina vind je alle informatie over de start van dit programma. Zodra de inschrijving is afgelopen, krijgen de deelnemers  direct toegang tot de nieuwe digitale leeromgeving voor het traject.

Inschrijving is nu gesloten

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Inhoud en planning

Het programma duurt totaal 28 weken en omvat drie verschillende, elkaar ondersteunende, onderdelen. Via de onderstaande links kun je meer informatie over deze onderdelen vinden. Binnenkort komt er een agenda, waarin de data van de bijeenkomsten staan.

Lesmateriaal

Tijdens de presentatie van het programma, hebben we al kort de inhoud genoemd. Deze lessen worden gedurende het traject, per pijler, vrijgegeven. Totaal zijn er 28 weken en dus ook 28 digitale lessen. In de lessen vind je verdieping van de dingen die we in de bijeenkomsten hebben behandeld. Via jouw persoonlijke werkboek ga je met het lesmateriaal uit de digitale lessen aan de slag om jouw persoonlijk opgestelde doelstellingen te realiseren.

Via de knop hieronder, vind je de inhoudsopgave van alle digitale lessen.

Bijeenkomsten

Totaal staan er acht groepsbijeenkomsten op het programma. Tijdens die bijeenkomsten, staat er telkens één pijler centraal, die we gezamenlijk behandelen. Daarnaast werk je direct aan jouw vaardigheid. Elke bijeenkomst zal anders zijn. We steken ook geregeld met elkaar de handen uit de mouwen. Verwacht in de bijeenkomsten altijd uitleg over de pijler en praktische toepassing bij dit onderwerp.

Via de knop hieronder, lees je meer over de gezamenlijke bijeenkomsten.

Consulten

Gedurende het programma zien we je 7 keer tijdens een persoonlijk consult. De focus van deze consulten ligt op het implementeren van de informatie vanuit de groepsbijeenkomsten en vanuit het lesmateriaal. Samen gaan wij het implementeren van alle informatie na, waarmee we jouw voortgang bewaken. Van de zeven consulten zijn er minstens vier meetmomenten. Al naargelang jouw doelstellingen en wensen kunnen dat er meer zijn.

Via de knop hieronder, lees je meer over de persoonlijke consulten.

Hoe herken ik het wanneer een gebied beter kan?

In de praktijk zien we regelmatig mensen die binnen de pijlers uitdagingen ondervinden en daardoor een suboptimale gezondheid ervaren. Hoe dit er in de praktijk uit kan zien, lees je hieronder:

Voeding

Je lichaam heeft onvoldoende noodzakelijke nutriënten beschikbaar – essentiële vetten, aminozuren, vitaminen, mineralen, enzymen en probiotica.

Je metabolisme, je vermogen om energie te genereren en brandstof te verbranden, is inefficiënt. Dit is de reden dat je je vermoeid kunt voelen en je mogelijk een ongezond gewicht hebt.

Slaap

Je slaapt niet vast. Je hebt last van slapeloosheid of je wordt vaker gedurende de nacht wakker. Wanneer je wel slaapt, is het niet voldoende herstellend en word je wakker met het gevoel niet voldoende uitgerust te zijn. Je bent moe, voordat je de dag start.

Ontspanning

Je ervaart signalen van chronische stress – mentaal, emotioneel en fysiek. Je hebt onvoldoende manieren om de stress te compenseren en de opgelopen spanning uit jouw lichaam kwijt te raken. Je bent sneller geprikkeld en merkt dat je duidelijk minder kunt hebben.

Leefomgeving

Je directe leefomgeving bevat veel factoren die jou negatief beïnvloeden, zowel mentaal als emotioneel en zelfs fysiek. Je staat bloot aan milieuvervuiling en de moderne maatschappij verlangt veel van je. Je wilt de beste partner zijn, de beste ouder, een goede vriend(in), broer/zus, clubgenoot, enzovoort. Je wilt eigenlijk veel meer dan je brein en lichaam aankunnen. Je bevindt je bijna constant in een modus van uitputting of zware belasting.

Gedrag

Je bent vaak in gevecht met je gedachten en emoties. Je hebt het idee dat je gelukkiger en blijer zou moeten zijn, dan je nu bent. Als je om je heen kijkt, krijg je het idee dat je ‘er meer uit zou moeten halen’, dan wat je zelf ervaart in jouw “binnenwereld”. Regelmatig ben je erg negatief tegen jezelf en soms zelfs onrealistisch streng.

Inspanning

Je beweegt niet voldoende, of misschien wel teveel. Je merkt dat je conditie niet ideaal is en dit heeft een impact op je algehele gezondheid. Wanneer je wel gaat sporten ben je blessure gevoelig of merk je dat het moeilijk is om op een constructieve manier te blijven bewegen, doordat het moeilijk in je (over)volle agenda te plannen is.

Zingeving

Je hebt het idee dat je alleen maar in de ‘rat race’ bezig bent – enorm druk, maar waarvoor eigenlijk? Als, de in jouw leven belangrijke mensen, op jouw 80ste verjaardag een speech geven, heb je eigenlijk geen idee wat zij zouden zeggen.

Het is een pilot

In het totaal zijn er 19 mensen voor deze pilot uitgenodigd. Er is echter plaats voor 15 mensen. Het aantal is bewust beperkt, omdat we het echt als pilot gaan uitvoeren en we nog niet voldoende capaciteit hebben voor grotere groepen. Aangezien we diverse praktijkoefeningen gaan doen, zal er bij een grotere groep onvoldoende persoonlijke begeleiding mogelijk zijn. We hopen dat jullie dit begrijpen.

De uiteindelijke invulling van het programma staat niet vast! We hebben uiteraard een rode draad, die we hierbij gebruiken met de minimale inhoud die we aan jou mee willen geven. De hoeveelheid en diepgang van de informatie, hangt af van de hoeveelheid die jij als persoon en als onderdeel van de groep kunt verwerken in jouw eigen leefstijl en leefpatroon. Alles is erop gericht om jou te laten ontdekken wat voor jou werkt -en wat niet.

Waarom deze pilot?

We hebben dit programma gemaakt met als doel om mensen veel beter te kunnen begeleiden met optimalisatie voor iedere pijler van de gezondheid. In onze praktijk zien we dat mensen die bij ons op consult komen niet alle kennis die we overdragen, kunnen verwerken. Er blijft zoveel op de plank liggen!

We willen graag het grote plaatje schetsen, zodat jullie op alle gebieden van je gezondheid de kennis krijgen en en de controle terug krijgen, zoals onze voorouders hadden. Onze voorouders leefden zoveel gezonder, dan de huidige mensen! We willen jullie een kennis, informatie en handvatten meegeven voor jouw gezondheid. Hierdoor kun je de rest van je leven zelf een goede inschatting maken van wat op elke gebied voor jou de beste keuze is.

Alles is maatwerk en we gaan dan ook praten over een onderliggende structuur waar alles op gebaseerd is. Aan het einde van het traject hebben we met jou elke pijler doorgenomen en heb je voor elke pijler een persoonlijk plan en gereedschapskist vol met tools.

Zo kun je op de lange termijn groeien naar échte optimale gezondheid.

De investering

Tijdens de presentatie hebben we de prijs al kort toegelicht. De totale waarde van dit programma is lastig te bepalen. Als we puur de uren aan persoonlijke consulten, groepsbijeenkomsten etc. berekenen, dan komen we op een totaalbedrag van minimaal €6300,00. Een fiks bedrag, daar zijn we ons van bewust. We weten allemaal dat gezondheid onbetaalbaar is.

Omdat we dit programma als pilot lanceren, doen we dit voor een speciaal bedrag, namelijk €2300,00. We verwachten van jou feedback, een referentie, jouw actieve inzet en hulp tijdens het traject om er een praktisch (en behapbaar!) programma van te maken. Hier tegenover staat dat je van ons een sterk gereduceerde prijs en het volgende krijgt:

 • 28 wekelijkse digitale lessen
 • 8 bijeenkomsten van één dagdeel
 • 7 persoonlijke consulten
 • 4 meetconsulten aansluitend aan een persoonlijk consult
 • Persoonlijk werkboek, onderverdeeld in 7 pijlers
 • Ondersteuning via e-mail en/of telefoon gedurende het gehele traject
 • 25% korting op alle suppletie van Bonusan
 • Een Spire-stone (of vergelijkbaar) voor het bijhouden van o.a. ademhaling
 • Een Emfit QS (of vergelijkbaar) voor het analyseren van jouw slaapkwaliteit
 • 12 maanden toegang tot alle gepubliceerde recepten op onze website
 • Diverse vragenlijsten
 • Diverse bonusmaterialen

Kort gezegd:

Wij staan 28 weken lang voor jou klaar. Om je te helpen zoveel als mogelijk kennis en informatie als jij aankunt, te integreren in je leefstijl!

06 24 45 90 50

Wilhelminapark 28

2012 KC Haarlem

Contact opnemen

Melioro. Het kenniscentrum voor klinische Psycho Neuro Immunologie
Share This