Belangrijke waarden

  • Integriteit
  • Liefdevol
  • Zorgzaamheid

Gezinssituatie

Getrouwd en moeder van twee kids (3 en 7)

De zoektocht naar een optimale gezondheid

In mijn eigen zoektocht naar een optimale gezondheid ben ik mijzelf toch wel vaker tegen gekomen. Rond de leeftijd van 18 kreeg ik voor het eerst een label voor mijn klachten: pfeiffer. Los van het feit dat het niet lekker voelde, was dat ook een moment waarop ik besefte dat gezondheid niet zo vanzelfsprekend was. Ik kreeg een antibioticakuur en daarmee was het opgelost. Was het echt opgelost?

De vermoeidheid bleef… Kennelijk was het dus niet echt opgelost, maar beter wist ik niet, dus ik leerde er maar mee leven. Feestjes, verjaardagen van vriendinnen, uitgaan en alle dingen die mensen van 18 jaar doen, deed ik niet. Wanneer al mijn vriendinnen gezellig aan het feesten waren, lag ik op tijd op bed.

Onderliggend speelde er nog meer. Mijn menstruatie was nooit echt op gang gekomen. Ik vond het wel prima. De meeste meiden hoorde ik over hun menstruatie klachten, dus hoe fijn was het dat ik dat niet had! Toen kreeg ik alleen de mededeling van de arts dat ik wellicht ook nooit zwanger zou kunnen worden. En dat kwam even binnen…

Als je onder de foto al de tekst hebt gelezen, heb je al gezien dat ik wel twee kids heb. Blijkbaar werkte het systeem toch een stuk beter dan ik had kunnen denken. Dat maakte wel dat ik op jonge leeftijd al moeder werd van een prachtige dochter. Ik zat nog volop in mijn studie ‘Voeding en Diëtetiek’, dus een handige planning was het niet (sterker nog, het was niet de planning) maar zeker meer dan welkom.

Alles bij elkaar was de situatie niet bevorderlijk voor mijn energieniveau. Maar toen, in mijn vierdejaarsstage, leerde ik Mark als mijn stagebegeleider kennen. Niet alleen Mark leerde ik kennen, maar daarmee ook de orthomoleculaire gezondheidsleer en de kPNI. Toen kon ik ineens allerlei verbanden leggen!

Ik leerde veel meer over ons lichaam, veel meer fysiologie en dit te verbinden met wat voeding met het lichaam doet. Ik leerde de vermoeidheid in mijn eigen lichaam te begrijpen. Belangrijker nog: ik leerde de oorzaak van mijn klachten. Ik snapte eindelijk waarom mijn lichaam deed wat het deed.

Samen met Mark startte ik ons gezamenlijke bedrijf: Melioro. Het staat voor het optimaliseren – in de breedste zin van het woord. Kortom, een alles omvattende optimalisatie van de gezondheid.

Door wat ik op jongere leeftijd heb meegemaakt, kan ik begrijpen waar mensen mee zitten en snap ik wat het is om als jonge ouder ‘alle ballen hoog te moeten houden’. Door de werking van het lichaam te verbinden met wetenschappelijk onderzoek en daar een praktisch handvat aan te geven, kun je je eigen gezondheid optimaliseren. Dat is dus ook mijn passie, om het aan jou uit te leggen en je te ondersteunen op jouw weg naar een optimale gezondheid!

06 24 45 90 50

Wilhelminapark 28

2012 KC Haarlem

Contact opnemen

Share This