De cPNI-producten van Bonusan

Na jaren van onderzoek zijn er eindelijk producten samengesteld, speciaal voor de kPNI/cPNI. Wat deze therapie-lijn voor jou kan betekenen.

Auteur: Mark Keijzers

Een unieke suppletie-lijn

Uitleg en achtergrond van cPNI producten

 

Tijdens onze consulten adviseren we regelmatig producten van de cPNI-lijn van Bonusan. Dit zijn bijzondere producten en ze zijn exclusief samengesteld voor de kPNI-therapeuten. Enkel een behandelaar die de kPNI opleiding gedaan heeft, kan werken met deze producten. Er is een uitgebreide scholing nodig is om deze effectief te kunnen inzetten.

Wat is de achterliggende gedachte?

Binnen de kPNI zijn we altijd op zoek naar de oorzaken van de klachten. We zoeken naar de antwoord op de vraag:

Waarom je lichaam doet wat het doet?

Door deze vraag te beantwoorden, kunnen we oorzaken van klachten aanpakken. Als therapeut kijken we onderliggend naar de vraag waarom het lichaam zijn homeostase slecht of niet kan handhaven.

Bij het analyseren van de situatie, zien we bij chronische klachten heel erg vaak dat het immuunsysteem te lang actief moet zijn. Vooral het aangeboren deel van het immuunsysteem.

Kort door de bocht

Het immuunsysteem kan normaal gesproken maximaal 42 dagen volledig actief zijn. De cellen van het immuunsysteem komen uit (en horen in rust ook hier te zijn): de thymus (een orgaan midden/‘tussen’ de ribben), het beenmerg (binnenste van de botten) of in lymfeknopen.

Wanneer het immuunsysteem wordt geactiveerd komen de immuuncellen uit deze gebieden tevoorschijn en reizen via het bloed naar de plaats waar ze nodig zijn. Wanneer ze actief zijn, dan zijn ze in het bloed of op een plaats in het lichaam waar een immuunreactie plaatst vindt. Bijvoorbeeld bij een actieve ontsteking.

Indien er een oorzaak is waardoor het immuunsysteem gedurende een langere tijd (meer dan 42 dagen) geactiveerd blijft, raakt het immuunsysteem uitgeput. Om te zorgen dat het zijn werk kan doen gaat het immuunsysteem ervoor zorgen dat het grondstoffen en brandstof kan ‘roven’ van andere systemen.

Het immuunsysteem werkt vooral op de brandstof glucose, ook wel bloedsuiker genoemd. Om te zorgen dat het glucose kan gebruiken heeft het vijf strategieën om energie en grondstoffen toe te eigenen.

We spreken dan van het ‘selfish immune-system’ oftewel het egoïstische immuunsysteem. Het zet zichzelf op de hoogste prioriteit en zorgt zo dat het kan werken. Het immuunsysteem doe dat met vijf werkingsmechansimen of strategieën. Op deze vijf strategieën zijn de producten van de cPNI-lijn gebaseerd.

Drie soorten producten

In de productlijn vind je 3 soorten producten.

Producten die universeel zijn en als basis worden ingezet. Deze productnamen eindigen op een U. Bijvoorbeeld de cPNI-1U, die de hypothalamus ondersteunt.

Er zijn ook nog producten die er speciaal voor gemaakt zijn om een resistentie te beïnvloeden. Deze productnamen eindigen op een D. Bijvoorbeeld de cPNI-11D, die de cortisolresistentie beïnvloedt.

Als laatste zijn er producten speciaal gemaakt om een deficiëntie te beïnvloeden. Productnamen eindigend op een S. Bijvoorbeeld de cPNI-9S welke insulinedeficiëntie beïnvloedt.

Geen wondermiddelen

De cPNI producten zijn geen wondermiddelen, maar ze zijn wel uiterst handig gereedschap in de handen van een kPNI therapeut. Een kPNI-therapeut is geschoold in het herkennen, uitsluiten en bevestigen van oorzaken van klachten. Vervolgens is hij bekwaam om de processen / werkingsmechanismen te beïnvloeden die het herstel van het lichaam weer kunnen activeren.

Homing factoren

Er zijn nog veel meer voordelen aan deze productlijn, die we in dit artikel niet allemaal kunnen uitwerken, maar een wil ik nog even apart noemen. Diverse producten in deze lijn bevatten ‘homing-factoren’ dit zijn nano-deeltjes die het lichaam zelf gebruikt als een soort postcode systeem. Hierdoor kun je grondstoffen ook echt gericht op een bepaalde plek in het lichaam krijgen zonder dat je het hele lichaam hoeft te verzadigen met een hoge dosering in de hoop dat het ook op d plek komt waar je het nodig hebt.

Voor deze ‘homing-factoren’ heeft professor Günter Blobel een nobelprijs in fysiologie en medicijnen gekregen in 1999.

Hoe zit dat bij jou?

Dit artikel heb ik geschreven voor jou. Nu ben ik erg nieuwsgierig aangelegd en ben ik erg benieuwd:

Hoe ben je in aanraking gekomen met deze producten? Heb je behoefte aan meer uitleg en misschien hulp bij de toepassing ervan?

Laat het me weten in een reactie hieronder. Of als je een persoonlijke vraag hebt, stuur me gewoon een berichtje via mark@melioro.nl of deel het voor alle lezers in de reacties bij dit artikel.

Aantekeningen

In deze kolom lees je diverse verduidelingen die we niet kwijt konden in de tekst maar die we je ook niet willen onthouden.

Dit artikel heeft meer te bieden!

Je krijgt toegang tot een exclusieve wereld vol mogelijkheden via de Melioro Community.

Om volledig gebruik te kunnen maken van ons uitgebreide aanbod, raden wij je aan om in te loggen, of het juiste lidmaatschap te verkrijgen.

Met ons team van experts staan wij voor je klaar om jou te helpen. Of je nu op zoek bent naar inspirerende ideeën, betrouwbare service of baanbrekende producten, bij ons ben je aan het juiste adres.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen.

Bronvermeldingen

Er zijn tal van verschillende visies, meningen en wetenschappelijke artikelen. Omdat wij onderbouwing ontzettend belangrijk vinden, hebben wij een referentielijst gemaakt. Deze lijst kun je hier raadplegen.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang interessante en praktische artikelen over jouw gezondheid

Ontvang interessante en praktische artikelen over jouw gezondheid

Word Energieker met Melioro!

Wil je ook meer energie en minder vermoeidheid?

Meld je aan voor onze 14-daagse nieuwsbrief! We duiken in de wereld van energie en hoe je deze kunt optimaliseren voor een gezonder, gelukkiger leven.

 

Je bent succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest

Share This