Overweldigende reacties! Wat nu?

door feb 5, 2016onderhoud0 Reacties

Een kleine impressie uit de reacties:

Onlangs hebben we jullie gevraagd wat jullie vinden van en zouden verwachten in een 7 weken programma om de leefstijl te verbeteren. De reacties waren zeer uitgebreid en we geven jullie hier alvast graag een inzicht in.

Goed Nieuws

Het goede nieuws is dat we praktisch alle reacties die we van jullie hebben ontvangen hebben kunnen verwerken in het cursusmateriaal, dat wil zeggen dat al jullie wensen in de 7 weken worden behandeld!

Interesse

Praktisch iedereen geeft aan dat er interesse is in een 7 weekse begeleiding voor het creëren van een gezondere leefstijl via een e-course. Dus gaan we een e-course (cursus via internet) ontwikkelen om jullie te helpen om de basis leefstijl te helpen implementeren.

Wensen

Jullie willen: informatie over suppletie, beweging, slaap en stress, opdrachten die makkelijk uit te voeren zijn en snelle en eenvoudige recepten. Niet zozeer luxe maaltijden maar vooral informatie om de dagelijkse gerechten te maken en tips over voeding die makkelijk is mee te nemen naar werk of school.

Belangrijk

Wetenschappelijk onderbouwing vinden jullie belangrijk, mooi wij ook! Veel mensen geven echter aan dat ze “Door de Bomen het Bos niet meer Zien” wanneer het aankomt op leefstijl. Zoveel mensen roepen zoveel tegenstrijdige dingen. Wat is nu waar? De meeste van jullie hebben het gevoel dat veel informatie die jullie zien en horen op etiketten en reclame van twijfelachtige kwaliteit is.

Jullie kennis

Jullie hebben een uitgebreid idee van gezondheid en we zien hier erg veel verschillende beschrijvingen van wat jullie verstaan onder gezondheid en vooral optimale gezondheid. In de cursus gaan we in iedergeval aan de slag met jullie beschrijvingen en in een volgend artikel zal ik een eerste blik geven op de inhoud van de cursus zoals het er nu uitziet. Verwacht deze beschrijving binnen enkele dagen.

Mentale aspecten

Interessant vinden wij dat jullie naast de te verwachten kennis en vaardigheden rond voeding en beweging ook veel ondersteuning zouden willen krijgen bij het omgaan met:

  • Stress,
  • Gevoelsleven,
  • Geestelijke ontwikkeling,
  • Balans op mentaal vlak,
  • Seksuele leven.

Wat er niet in zit

In alle reacties werden ook een aantal klachten en ziektebeelden aangehaald. Voor echte klachten en ziektebeelden kunnen we zeer veel betekenen maar dat gaat voorbij het bereik van de basis die we willen leggen met deze cursus. Meer uitleg hierover in het volgende artikel. Melioro maakt een onderscheid tussen preventief en curatief, we zullen dit grafisch toelichten bij het bespreken van de inhoud.

Het bevat uitleg in de vorm van tekst, plaatjes, schema’s en zelfs video. Er zullen ook opdrachten en “huiswerk” in zitten.

Wat het niet zal worden

Het zal niet een programma zijn dat jullie garandeert dat je na 7 weken een perfecte leefstijl hebt. Wij geloven dat dat niet haalbaar is omdat het altijd beter kan en in 7 weken tijd heb jij gewoon te weinig tijd om al die kennis tot je te nemen en ook nog te implementeren en zonder stress in je normale routine op te nemen. Dat wil niet zeggen dat je in 7 weken geen resultaat gaat merken! Sterker nog ik garandeer je dat je heel veel verbetering gaat merken als je deze 21 lessen gedaan hebt.

Wat de doelstelling is

Wij gaan voor het leggen van een goede basis en zijn al druk verder aan het ontwikkelen naar meer mogelijkheden om jullie voor langere tijd verder te ondersteunen bij een goede leefstijl, plus gespecialiseerde producten die jou helpen als je bijvoorbeeld uitdagingen hebt met emotioneel eten, hormonale disbalans, bloedsuikerregulatie, etc. etc.

Wat er wel inzit

In een volgend artikel zullen we uitgebreider vertellen wat de inhoud van het programma is. Voor dit artikel is dat gewoon teveel informatie. Een tipje van de sluier: De drie pijlers zijn: Beweging, Voeding en Mentaal. Er komen 21 lessen en elke les bevat: uitleg over het onderwerp, oefeningen om uit te voeren en ondersteunend materiaal voor dit onderwerp.

Wil je nog iets toevoegen?

Heb je na deze korte feedback vragen of wil je ons input geven of heb je zelf wensen dan horen we dat graag. Mocht je nog niet zijn toegekomen aan het invullen van de vragenlijst en wil je dat alsnog graag doen dan heel graag! hoe meer input hoe beter we alles op jouw wensen kunnen afstemmen! Je vindt de vragenlijst hier: https://nl.surveymonkey.com/r/W3QVFBQ

Pilot programma

Zodra de inhoud van het programma bepaald is en geschreven zal er eerst een pilot worden gehouden met een selecte groep deelnemers. Deze deelnemers zullen dan als eerste het gehele programma doorlopen en samen met dit selecte groepje gaan we dan alle punten en komma’s in de praktijk uittesten. Zodra dit naar wens verlopen is en we zijn tevreden met de kwaliteit dan zal het programma via onze website beschikbaar komen.

Wie mag er Deelnemen aan de Pilot?

Ken je iemand of denk je zelf geschikt te zijn om ons te helpen testen in het pilotprogramma stuur dan even een email naar judith@melioro.nl dan nemen we contact met je op om te kijken wat er mogelijk is.

Groepsdynamiek of Individueel?

Wij geloven dat het volgen van een programma in een groep beter resultaat geeft dan een individualistisch programma maar willen ook niet iedereen verplichten hun proces in een groep uit te voeren. In de pilot experimenteren we wat in de praktijk het beste werkt de voordelen van een groep deelgenoten maar niet het gevoel verplicht in groepjes te moeten werken zodat iedereen zijn eigen tempo en volgorde kan bepalen.

Mark Keijzers

Mark Keijzers

klinisch Psycho Neuro Immunoloog

0 reacties

Share This