Zink helpt het immuunsysteem. Hierdoor is het uitermate geschikt om te gebruiken in de wintermaanden ter ondersteuning van het immuunsysteem.

Brede ondersteuning van de gezondheid
Naast het afweersysteem, is zink goed voor het gezichtsvermogen en scherp zicht. Bovendien is het een krachtige radicalenvanger en bezit een antioxidatieve capaciteit die vergelijkbaar is met vitamine E. Ook voor de vruchtbaarheid van de man is zink goed. Vanwege de gunstige invloed op de ogen, en de brede ondersteuning van de gezondheid, is zink ook zeker aan te bevelen aan ouderen.

Best opneembare vorm van zink
Mineralen zijn meestal moeilijk opneembaar voor het menselijk lichaam. Om mineralen goed op te nemen is het belangrijk dat een mineraal altijd gekoppeld is aan een goed opneembare stof. In veel gevallen is de koppeling van een mineraal aan een aminozuur een goede manier om het snel en efficiënt in het lichaam te krijgen, zodat het gebruikt kan worden op die plaatsen waar de behoefte het grootst is. Een goede manier om zink beter opneembaar te maken is het koppelen aan het aminozuur methionine. Aan methionine gecheleerd zink is zeer resistent tegen binding met fytaten en vezels in het darmkanaal. Daardoor wordt het bijzonder goed opgenomen en blijft het langer in het lichaam dan veel andere vormen van zink.

Belangrijkste kwaliteiten van Zinkmethionine:

  • Helpt onder andere de weerstand, ogen en vruchtbaarheid
  • Methionine garandeert beste opname
  • Geen binding met vezels in het maagdarmkanaal

Om te kijken of u mogelijk een tekort aan zink heeft kunt u kijken naar de symptomen die een zinktekort (deficiëntie) veroorzaken.

Het eerste en het beste merkt u een lagere zinkstatus aan een verminderd smaak en reukvermogen. Dit is ook vaak de reden dat mensen na een fikse verkoudheid lange tijd nog minder goed ruiken of hun smaak kwijt zijn.

 

Indien u wilt laten bekijken of uw weerstand kan verbeteren neemt u dan contact op met ons voor een kennismaking of intake gesprek.

Share This