Over Melioro

Melioro is gegrondvest op een reeks kernwaarden die helder en krachtig de basis vormen van ons handelen. Deze principes zijn de bakens die ons leiden, de lichtpunten die richting geven aan onze koers naar een gezonder, waardevoller bestaan voor iedereen.

Onze aanpak is verankerd in deze kernwaarden; ze zijn de essentie van onze missie om welzijn op maat te bieden. Ze beïnvloeden hoe we onze diensten en producten ontwikkelen en hoe we jou als individu tegemoet treden.

Ontdek de waarden die aan de basis liggen van alles wat we bij Melioro doen, van onze inzet voor een diep begrip van het menselijk lichaam tot ons respect voor de natuurlijke wereld.

It’s All About Energy: De Drijvende Kracht Achter Welzijn

Alles draait om energie, het is de basis van alle levensprocessen en de rode draad die door al onze diensten en producten loopt. Of je nu werkt aan je fysieke gezondheid, mentale welzijn of duurzame levensstijl, het uiteindelijke doel is altijd om een optimale energiebalans te bereiken.

Gezondheid is een Schaal: Van Ziekte naar Welzijn

Bij Melioro geloven we dat gezondheid meer is dan de afwezigheid van ziekte; het is een continuüm dat loopt van ziekte tot welzijn. We gebruiken deze schaal om een holistische en individuele benadering van gezondheid te bieden. Of je nu symptomen ervaart, je bewust wordt van je eigen gezondheid, of streeft naar persoonlijke groei, onze diensten zijn ontworpen om je te begeleiden op je reis naar een beter welzijn.

De Zeven Pijlers van Gezondheid: Een Holistische Benadering

Zoals hierboven al genoemd is, zien wij gezondheid meer dan alleen het ontbreken van ziekte; het is een staat van algeheel welzijn. We hanteren een holistische benadering die is onderverdeeld in zeven pijlers: voeding, slaap, inspanning, zingeving, ontspanning, leefomgeving en gedrag. Deze pijlers vormen de basis van onze diensten en producten, met zingeving als het fundament waarop alles is gebouwd.

Maatwerk: Jouw Gezondheid, Jouw Keuze

Bij Melioro begrijpen we dat gezondheid en welzijn altijd maatwerk zijn. Jouw situatie is uniek, en daarom bieden we flexibele oplossingen die kunnen worden aangepast aan jouw specifieke behoeften en waarden. Of het nu gaat om voedingsadvies, mentale gezondheidszorg of andere diensten, we zijn er om je te begeleiden naar een leven dat voor jou waardevol is.

Intentional Living: Leef Bewust, Leef Waardevol

We geloven in de kracht van “Bewust Leven.” Het is de overkoepelende filosofie die al onze andere kernwaarden samenbrengt. Of je nu werkt aan stressmanagement, één van onze voedingsplannen volgt, of je focust op je mentale welzijn door ACT, het uiteindelijke doel is altijd om bewuste keuzes te maken die je dichter bij een waardevol leven brengen.

Menselijke Behoeften: De Sleutel tot een Waardevol Leven

Gezondheid en welzijn gaan voor ons verder dan alleen fysieke fitheid. We erkennen het belang van het vervullen van alle menselijke behoeften, van voeding en slaap tot emotioneel en intellectueel welzijn. Onvervulde behoeften kunnen leiden tot stress en ongezond gedrag, en daarom bieden we een holistische benadering die gericht is op het vervullen van deze essentiële behoeften.

Eerst de Focus op de Basis: Een Gefaseerde Aanpak

Door een stapsgewijze benadering willen we je helpen je gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken. We geven je de tools om je huidige situatie te analyseren en daarna je inzichten om te zetten zodat dit je helpt je optimale zelf te worden. Deze aanpak is flexibel maar doelgericht, en altijd met de vraag in gedachten: “Is dit functioneel?”

Het gaat om de reis, niet om de bestemming

Het leven is een continue proces van groei, aanpassing en ontdekking. We moedigen je aan om je te richten op de reis, niet op een eindbestemming. Of het nu gaat om je gezondheid, mentale welzijn of duurzame levensstijl, we vinden het belangrijk dat je de kleine stappen en dagelijkse inspanningen waardeert die bijdragen aan jouw algehele welzijn. Door je te focussen op wat je kunt beïnvloeden en acties te ondernemen die in lijn zijn met jouw persoonlijke waarden, helpen we je om een dieper, intrinsiek gevoel van voldoening en geluk te vinden.

Living a Life That Suits YOU: De Kern van Onze Missie

Bij Melioro draait alles om jou. We begrijpen dat een waardevol leven persoonlijk is en dat niemand anders kan bepalen wat voor jou waardevol is. Of je nu op zoek bent naar zingeving, een betere energiebalans, of gewoon een gezonder en gelukkiger leven, wij zijn hier om je te begeleiden op jouw unieke pad.

Stressmanagement: Balans Tussen Uitdaging en Rust

Stress zien we niet als een vijand, maar als een uitdaging voor de homeostase van het lichaam. Echter, langdurige stress kan leiden tot gezondheidsproblemen. Daarom bieden we effectieve stressmanagementtechnieken aan om je te helpen de balans te vinden. Of je nu de neiging hebt tot een vecht-, vlucht- of freeze-reactie, of een tend & befriend benadering, ons doel is om je te helpen meer tijd door te brengen in een para-sympatische modus voor een beter welzijn.

Natuurlijk: De Essentie van Onze Gezondheid

Wij zien de mens als een integraal onderdeel van de natuur en geloven dat contact met de natuur essentieel is voor onze gezondheid. Of het nu gaat om de lucht die we inademen, het voedsel dat we eten, of de manier waarop we bewegen, we streven ernaar om deze natuurlijke verbinding in elk aspect van onze diensten en producten te integreren.

Regelmatig Onregelmatig Leven: De Kunst van Flexibiliteit

In een wereld die constant in beweging is, is flexibiliteit geen luxe, maar een noodzaak. Bij Melioro geloven we in het belang van een “regelmatig onregelmatig” leven. Dit betekent dat we het belangrijk vinden om flexibel te zijn en mee te bewegen met de constant veranderende omgeving en situatie. Of het nu gaat om het opzoeken van oude gevaren voor een robuuste gezondheid of het vermijden van nieuwe risico’s, we bieden de tools en inzichten die je nodig hebt om adaptief en veerkrachtig te zijn.

Ritme: De Natuurlijke Cadans van het Leven

Of het nu de veranderende seizoenen zijn, de cyclus van dag en nacht, of de eb en vloed van de oceaan, ritme is een fundamenteel onderdeel van de natuur en dus van ons leven. Daarom bieden we cursussen aan onder de serie “The Rhythm,” waarin we stilstaan bij deze natuurlijke ritmes en je helpen om ze te integreren in jouw dagelijkse leven.

Functioneel: De Sleutel tot Effectieve Behandeling

Bij Melioro geloven we dat niet alle symptomen en klachten direct moeten worden ‘opgelost’. Veel van deze zijn functionele reacties van het lichaam om overleving te maximaliseren. Daarom stellen we altijd de vraag: “Is deze reactie van het lichaam functioneel?” Als het antwoord ja is, richten we ons eerst op het identificeren en aanpakken van de onderliggende oorzaken voordat we overgaan tot behandeling. Deze benadering zorgt voor een veiliger en effectiever behandelplan.

Je bent niet je gedachten: Vrijheid door Inzicht

Gedachten zijn tijdelijke mentale gebeurtenissen die je niet definiëren, je bent meer dan de som van je gedachten. Door dit inzicht te omarmen, bieden we je de tools om een dieper niveau van zelfbewustzijn en mentale flexibiliteit te bereiken. Dit is een fundamenteel onderdeel van onze ACT-gebaseerde aanpak.

Acceptance and Commitment Therapy: Leven in Overeenstemming met je Waarden

Bij Melioro implementeren we de principes van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) als een integraal onderdeel van onze holistische benadering van welzijn. ACT helpt je niet alleen om gedachten en gevoelens te accepteren zoals ze zijn, maar moedigt je ook aan om je te committeren aan acties die in lijn zijn met je persoonlijke waarden. Of je nu worstelt met mentale gezondheidsproblemen of streeft naar een hogere levenskwaliteit, onze ACT-gebaseerde benadering is ontworpen om je te helpen veerkrachtig en doelgericht te leven.

Orthomoleculair: De Cel als Fundament

De cel staat centraal als het fundament van het menselijk lichaam. Wij geloven in de orthomoleculaire benadering, waarbij we ons richten op het verstrekken van de juiste moleculen in de juiste hoeveelheden om optimale cellulaire functie en gezondheid te bevorderen. Dit gaat verder dan symptoombestrijding; we pakken de onderliggende oorzaken aan om een holistische gezondheid te bereiken. Ons doel is om je te helpen je beste zelf te worden, van cel tot ziel.

kPNI: Een Geïntegreerde Benadering van Welzijn

Bij Melioro omarmen we de klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) als een fundamenteel onderdeel van onze filosofie. Deze interdisciplinaire benadering stelt ons in staat om een holistisch beeld van gezondheid en welzijn te bieden. Of het nu gaat om voedingsadvies, stressmanagement of preventieve zorg, we integreren de principes van kPNI in alles wat we doen om je te helpen een optimaal niveau van welzijn te bereiken.

Regeneratief & Duurzaam: Actief bijdragen aan een Gezondere Planeet

Wij streven niet alleen naar het minimaliseren van onze impact op het milieu, maar ook naar actief bijdragen aan het herstel van de natuurlijke wereld. Bij Melioro gaan we verder da alleen duurzaamheid; we zijn regeneratief. Onze focus ligt op het bevorderen van een grotere biodiversiteit en een gezondere planeet. Of het nu gaat om onze behandelmethoden, voedingsadviezen of bedrijfsvoering, we zijn toegewijd aan het creëren van een positieve, regeneratieve impact op de wereld om ons heen.

Maak kennis met ons team

Mark keijzers

Mark keijzers

Therapeut kPNI, diëtist

Mark is goed in het in begrijpelijke taal uitleggen van complexe processen en systemen. Zo krijg je inzicht in waarom je lichaam doet wat het doet.

Contact opnemen

Ontvang interessante en praktische artikelen over jouw gezondheid

Ontvang interessante en praktische artikelen over jouw gezondheid

Word Energieker met Melioro!

Wil je ook meer energie en minder vermoeidheid?

Meld je aan voor onze 14-daagse nieuwsbrief! We duiken in de wereld van energie en hoe je deze kunt optimaliseren voor een gezonder, gelukkiger leven.

 

Je bent succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest

Share This