Verzekering en vergoeding 2018

Er is veel vraag naar vergoedingen van diverse verzekeringen voor het jaar 2018. Bij Melioro kunnen wij aanspraak maken op drie manieren van vergoeding:

  1. Diëtetiek vanuit de basisverzekering
  2. Diëtetiek vanuit de aanvullende verzekering
  3. ‘Alternatieve zorg’, bij ons kPNI, vanuit de aanvullende verzekering

Diëtetiek uit de basisverzekering

In de basisverzekering zit standaard drie uur voor diëtetiek, wat een medisch doel dient. Wij rekenen per eenheid van 15 minuten, wat maakt dat je in totaal 12 eenheden over het jaar 2018 hebt. Belangrijk om te weten is, dat dit wel van het eigen risico wordt afgehaald. Vanuit de basisverzekering worden er dieetpreparaten vergoed. Dit slaat op bijzondere voeding, zoals drinkvoeding, sondevoeding en niet op gebruik van bepaalde (voeding)supplementen.

Diëtetiek vanuit de aanvullende verzekering

Soms zijn er binnen de aanvullende verzekering ook nog wat eenheden extra opgenomen voor diëtetiekconsulten. Hierbij is het belangrijk te weten dat dit op medische indicatie is en ook veelal een verwijzing van de (huis)arts of specialist nodig is.

‘Alternatieve zorg’ of kPNI

Soms biedt een aanvullende verzekering ook vergoedingen onder de noemer ‘alternatieve zorg’, waar wij gebruik van kunnen maken voor de consulten kPNI. In de meeste gevallen is dit een maximum bedrag per jaar en een maximum per dag. Niet alleen de kPNI-consulten kunnen uit dit ‘potje’ worden vergoed, maar de consulten van bijvoorbeeld Body Stress Release, accupunctuur, homeopathie, osteopathie etc. worden hier ook uit vergoed. Houd dus zelf goed bij hoeveel er al is vergoed en hoeveel je nog over hebt.

Jouw keuze

Neem bij het uitzoeken van een zorgverzekeraar jouw totale zorgvraag in het achterhoofd. Wij kunnen je niet adviseren voor jouw persoonlijke behoefte. Indien je gebruik maakt van een collectieve zorg, gelden er mogelijk andere vergoedingen. Wij raden aan om altijd zelf jouw polisvoorwaarden te controleren. Melioro kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor wijzigingen en/of veranderingen bij de zorgverzekeraars.

Wanneer je contact opneemt met de zorgverzekeraar, is het goed om te weten dat:

  • Wij als diëtist in het kwaliteitsregister paramedici (KP) staan
  • Wij aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten (NVD)
  • Wij contracten met alle zorgverzekeraars hebben en dus gecontracteerde (dieet)zorg leveren
  • Wij MBOG-geregistreerd zijn, code: 848TL

Dieetkosten: vergoedingen door de Belastingdienst

Uitgaven voor een dieet op voorschrift van een arts of diëtist zijn (in sommige situaties) aftrekbaar als specifieke zorgkosten. Er gelden verschillende regels en bepalingen rond deze aftrek. Voor meer informatie over jouw specifieke situatie, kun je de website van de Belastingdienst raadplegen. Mocht je hiervoor in aanmerking komen, dan zijn wij gemachtigd om dit formulier voor jou in te vullen.

Volg ons

06 24 45 90 50

Wilhelminapark 28

2012 KC Haarlem

Contact opnemen

Share This