Recept afdrukken
No ratings yet

Sperziebonen met spekjes

Geroerbakte sperziebonen met gerookte spekjes en ui
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd25 min
Gang: Avondmaaltijd, Lunch
Leefstijl: Biologisch, Paleolitisch
Seizoen: Herfst, Lente, Zomer
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 1 persoon
calorieën: 750kcal

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 100 gram spek blokjes gerookte spek
  • 50 gram roomboter idealiter biologische grasboter of ghee
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • Himalayazout naar smaak
  • peper naar smaak

Instructies

  • Maak de sperziebonen schoon en verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snij de sperziebonen in korte/kleine stukjes
  • Pel en snipper de ui, was en snij de paprika in kleine stukjes (verwijder de steel en de zaden). Pel de knoflook en snij in hele kleine stukjes of knijp het teentje uit in een knoflookpers.
  • Verhit een koekenpan en bak de spekjes hierin. Je kunt de spekjes wat langer doorbakken als je van knapperige spekjes houdt maar ze mogen ook zachter blijven naar wens.
  • Zodra je tevreden bent met de spekjes voeg je de gesnipperde ui, de boter, de stukjes paprika en de knoflook toe aan de spekjes en blijf je langzaam alles in beweging houden in de pan totdat de ui "glazig en zacht" geworden is.
  • Voeg nu de sperziebonen toe aan de pan. Roer alles even goed door, zet het vuur lager en plaats een deksel op de pan. Let op je wilt nu dat er geen "stoom" meer uit de pan kan ontsnappen en dat al het vocht dat uit de sperziebonen komt weer terugvalt van het deksel in de pan. Je gaat nu de sperziebonen smoren in de pan. Wanneer je extra kruiden wilt gebruiken dan kun je die nu tegelijk met de sperziebonen het beste toevoegen.
  • Smoor het gerecht nu net zolang totdat de sperziebonen gaar zijn maar let goed op dat de deksel zoveel mogelijk op de pan blijft. Als er teveel vocht ontsnapt dan zullen de sperziebonen niet meer smoren en gaan aanbranden. Eventueel kun je een klein beetje water toevoegen als je denkt dat ze "droog-bakken".
  • Zodra de sperziebonen gaar zijn kun je het gerecht serveren.

Nutrition

Calorieën: 750kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwit: 38g | Vet: 49g | Verzadigd vet: 14g | Cholesterol: 375mg | Natrium: 551mg | Potassium: 1608mg | Voedingsvezel: 15g | Suiker: 22g | Vitamine A: 8456IU | Vitamin C: 208mg | Calcium: 623mg | Iron: 7mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Share This