
Brandnetelsoep
Een lekkere soep van een verrassend hoofdingredient
Porties: 4
calorieën: 136kcal
Ingrediënten
- 100 gram jonge brandnetelbladeren
- 15 gram roomboter een klontje
- 1 stuk ui fijngesneden
- 1 teen knoflook geperst of fijn gesneden
- 2 stuks aardappelen geschild en in stukjes
- 1 liter groentebouillon
- zout en peper naar smaak
- 100 ml room
Instructies
- Was de brandnetelbladeren onder de kraan in een vergiet. Gebruik eventueel keukenhandschoenen of plastic zakjes om je handen te beschermen. Laat de bladeren uitlekken in een vergiet.
- Hak de brandnetelbladeren fijn.
- Doe de roomboter in de pan en fruit hierin eerst 2 minuten de ui en voeg daarna de knoflook toe. Doe dan de aardappel en de bouillon erbij en ten slotte de brandnetels.
- Laat de soep 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
- Maak de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper en de room.
Notities
auteur:
Nutrition
Calorieën: 136kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 1g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 8g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Trans vet: 1g | Cholesterol: 36mg | Natrium: 1032mg | Potassium: 112mg | Voedingsvezel: 2g | Suiker: 3g | Vitamine A: 1497IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 138mg | Iron: 1mg