Recept afdrukken
No ratings yet

Brandnetelsoep

Een lekkere soep van een verrassend hoofdingredient
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Soep
Leefstijl: Vegetarisch
Seizoen: Lente, Zomer
Bundel: HBH
Pijler: Voeding
Porties: 4
calorieën: 136kcal

Ingrediënten

  • 100 gram jonge brandnetelbladeren
  • 15 gram roomboter een klontje
  • 1 stuk ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook geperst of fijn gesneden
  • 2 stuks aardappelen geschild en in stukjes
  • 1 liter groentebouillon
  • zout en peper naar smaak
  • 100 ml room

Instructies

  • Was de brandnetelbladeren onder de kraan in een vergiet. Gebruik eventueel keukenhandschoenen of plastic zakjes om je handen te beschermen. Laat de bladeren uitlekken in een vergiet.
  • Hak de brandnetelbladeren fijn.
  • Doe de roomboter in de pan en fruit hierin eerst 2 minuten de ui en voeg daarna de knoflook toe. Doe dan de aardappel en de bouillon erbij en ten slotte de brandnetels.
  • Laat de soep 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
  • Maak de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper en de room.

Notities

auteur: 

Nutrition

Calorieën: 136kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 1g | Vet: 12g | Verzadigd vet: 8g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Trans vet: 1g | Cholesterol: 36mg | Natrium: 1032mg | Potassium: 112mg | Voedingsvezel: 2g | Suiker: 3g | Vitamine A: 1497IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 138mg | Iron: 1mg
Share This