
Amandel humus
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiding
Humus bereiden
Nutrition

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
Kan ik de amandel vervangen door hazelnoot of evt andere noot?
Ja hoor dat is geen enkel probleem. Enkel de cashew en pinda raden we af, alle andere noten zijn prima!
Hoe lang kun je dit bewaren in de koelkast? Kan ik op dag 3 al extra maken en dat op deze dag nog gebruiken?
Hoi Tonny, je kunt dit gerecht in de koelkast meestal wel ongeveer 5 dagen bewaren. De smaak kan na een aantal dagen de koelkast zelfs wel sterker worden in verband met de verse kurkuma. Ook kun je dit gerecht invriezen voor nog langer bewaren. Een handige tip daarvoor is het invriezen in “ijsblok-vormpjes” en wanneer het is bevroren de blokjes in een bakje in de vriezer bewaren. Op die manier kun je makkelijk en snel losse porties uit de vriezer halen.
Wat is de functie van het wellen? En is het erg om dit niet te doen?
Ben namelijk vergeten om gisteravond de amandelen in water te zetten. Staan er nu net in en ga over een paar uurtjes het smeersel maken
Het wellen van noten is ervoor zodat de noten zich volzuigen met water en dan kun je ze makkelijk verwerken tot een mooie pasta of zelfs zalf.
Indien je korter laat wellen kun je een wat korreliger en grover eindresultaat krijgen.