Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Amandel humus

Een veelzijdige dip met een hoge nutriënten dichtheid.
Voorbereidingstijd10 min
wellen6 uur
Totale tijd10 min
Gang: Bijgerecht, Saus
Leefstijl: kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Allergeen: Noten
Bundel: Lente challenge
Porties: 8 porties
calorieën: 217kcal

Ingrediënten

  • 200 gram amandelen
  • 60 ml olijfolie
  • 180 ml water
  • 60 ml citroensap ongeveer 1 citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 gram himalaya zout
  • 2 gram zwarte peper
  • 10 gram kurkuma vers geraspt

Instructies

Voorbereiding

  • zet de amandelen in een pot af bakje onder water in de koelkast. Laat de noten op deze manier minimaal 6 uur in het water staan en idealiter 12 uur lang. Na het wellen laat je het water weglopen en de amandelen uitlekken.

Humus bereiden

  • Schil de kurkumawortel en rasp de wortel fijn. LET OP: de wortel kleurt sterk geel dus pas op je handen!
  • Voeg alle ingrediënten in een blender maar laat de helft van het water achterwege. Zet de blender aan op een hoge stand en pureer alles totdat er een gladde egale massa ontstaat. Gebruik de rest van het water in kleine beetjes totdat je de consistentie bereid van een pate of smeerbare spread.
  • Pas de smaak en kruiden aan je smaak aan.

Nutrition

Calories: 217kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 5g | Fat: 20g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 0mg | Sodium: 147mg | Potassium: 215mg | Fiber: 3g | Sugar: 1g | Vitamin C: 3.9% | Calcium: 6.8% | Iron: 8.4%

 

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

2 Reacties

    • Mark Keijzers

      Ja hoor dat is geen enkel probleem. Enkel de cashew en pinda raden we af, alle andere noten zijn prima!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This