Recept afdrukken
No ratings yet

Andijviesalade met sinaasappel-mosterd dressing

Een interessante salade waarin we spelen met smaken.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Salade
Trefwoord: Groente
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Seizoen: Herfst, Winter
Bundel: Herfst challenge, Winter challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 2 porties
calorieën: 422kcal

Ingrediënten

  • 500 gram champignons
  • 20 gram kokosolie
  • 150 gram sinaasappel
  • 1 gram zout (naar smaak)
  • 1 gram peper (naar smaak)
  • 30 gram pijnboompitten
  • 10 gram mosterd
  • 250 gram andijvie
  • 20 ml olijfolie

Instructies

  • Snijd de champignons in vieren. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en laat de kokosolie smelten. Bak de champignons tot deze zacht en goudbruin zijn. Schenk het sap van de sinaasappel bij de champignons en kook het nog even mee. Verwijder de pan van de hittebron.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan tot deze goudbruin zijn. Zorg dat de pitjes in beweging blijven in de pan om te voorkomen dat ze aanbranden. LET OP zodra de pitjes bruin kleuren is het voldoende anders verbranden ze snel. Laat ze vervolgens afkoelen.
  • Snijd de andijvie in dunne repen en meng dit op het bord met de gebakken champignons. Breng op smaak met peper, zout, mosterd en olijfolie.
    Strooi de pijnboompitjes over het gerecht vlak voor het serveren.

Notities

Een sinaasappel weegt gemiddeld 150 gram. We adviseren een halve sinaasappel (voor 1 portie) uit te persen en het sap hiervan te gebruiken voor dit recept. Voor de voedingswaarde berekening zijn wij uitgegaan van 75 gram sinaasappel. Je kunt dus zelf gewoon een halve sinaasappel nemen en de keukenweegschaal hier gewoon lekker achterwege laten.

Nutrition

Calorieën: 422kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwit: 10g | Vet: 32g | Verzadigd vet: 11g | Natrium: 301mg | Potassium: 1378mg | Voedingsvezel: 13g | Suiker: 14g | Vitamine A: 2878IU | Vitamine C: 48mg | Calcium: 95mg | Ijzer: 3mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This