Asperge omelet
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
asperge koken30 minuten min
Totale tijd20 minuten min
Gang: Avondmaaltijd, Lunch
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Ovo-vegetarisch
Seizoen: Lente
Allergeen: Ei
Bundel: Lente challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 2 porties
calorieƫn: 785kcal
- 600 gram witte asperges geschild en gekookt
- 100 gram lenteuitjes in dunne ringen
- 400 gram paddestoelen
- 4 gram zout
- 60 gram kokosolie
- 8 stuks eieren
- 40 gram peterselie, vers
- 400 ml kokosmelk
Snijd de gekookte asperges in de lengte in dunne strips.
Maak de lentebui schoon en snij ze in dunne ringen. Maak de paddestoelen schoon en snij ze in stukjes.
Verhit de helft van de kokosolie en bak hierin de lente-ui met de paddestoelen voor 3 a 4 min. Let op dat je met een spatel het in beweging houdt.
Klop de eieren los met een snufje zout en roer de asperges, lente-ui, kokosmelk en peterselie erdoor.
Verhit de rest van de kokosolie in een koekenpan en schenk het eimengsel er in een keer in.
Verdeel dit mengsel over de omelet en druk het plat.
Laat de omelet op een zacht vuur garen tot de onderkant lichtbruin is. Schud de pan regelmatig heen en weer.
Keer de omelet met behulp van een bord en laat de andere kant van de omelet lichtbruin worden.
Calorieƫn: 785kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwit: 18g | Vet: 74g | Verzadigd vet: 64g | Cholesterol: 14mg | Natrium: 842mg | Potassium: 1930mg | Voedingsvezel: 10g | Suiker: 10g | Vitamine A: 4450IU | Vitamin C: 59mg | Calcium: 178mg | Iron: 16mg
0 reacties