Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

VV Aspergeroerbak met salade

Voorbereidingstijd10 min
Kooktijd10 min
Totale tijd20 min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI, Verantwoord Vasten
Bundel: Winter Challenge
Porties: 1
calorieën: 262kcal

Ingrediënten

Komkommersalade

  • 150 gram wortel
  • 75 gram witte kool
  • 75 gram bleekselderij
  • 100 gram venkel
  • 50 gram komkommer
  • 50 gram rode ui
  • 5 gram olijfolie

Aspergeroerbak

  • 120 gram groene asperges
  • 5 gram kokosolie
  • 0,5 gram zout naar smaak
  • 0,5 gram peper naar smaak
  • 2 gram citroenrasp naar smaak

Instructies

Komkommersalade

  • Maak alle groenten voor de salade schoon onder stromend water. Snijd de groenten in gewenste grootte (eventueel met behulp van een keukenmachine) 
  • Meng alle Ingrediënten in een ruime kom door elkaar en voeg de olijfolie toe. Breng, indien gewenst, op smaak met peper en zout. 

Aspergeroerbak

  • Maak de asperges schoon onder stromend water. Verwijder eventueel de harde onderkant van de asperge. Dep de asperges goed droog. 
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg vervolgens de kokosolie toe. 
  • Doe de asperges in de pan en bak, al roerend, in ca. 10-15 minuten gaar. Breng ondertussen op smaak met peper en zout. 
  • Voeg, in de laatste minuut, de citroenrasp toe aan de pan met asperges. Roer dit goed door en serveer met de komkommersalade. 

Nutrition

Calories: 262kcal | Carbohydrates: 39g | Protein: 7g | Fat: 11g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 0mg | Sodium: 428mg | Potassium: 1599mg | Fiber: 14g | Sugar: 16g | Vitamin A: 530.2% | Vitamin C: 79.1% | Calcium: 19.9% | Iron: 22.8%
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This