
Avocado komkommer salade
Een frisse salade
Porties: 1 portie
calorieƫn: 219kcal
Ingrediƫnten
- 100 gram avocado gepeld en pit verwijderd
- 100 gram baby spinazie
- 100 gram komkommer in blokjes gesneden
- 10 gram verse munt naar smaak
- 1 tenen knoflook
- 1/2 citroen sap van
- 2 gram himalaya zout
Instructies
- Was en snij de babyspinazie fijn. Snij de komkommer en de avocado in kleine stukjes. Maak een bord op met de spinazie en leg daarbovenop de komkommer en avocado.
- Pers een knoflookteentje en voeg hier wat citroensap aan toe. Dit kun je vervolgens als dressing over de avocado en komkommer druppelen.Als alternatief kun je ook de stukjes avocado mengen met de citroen en knoflook. Daarna kun je dit mengsel samen met de komkommer op de spinazie leggen. Maak het gerecht af met wat himalayazout.Garneer met wat blaadjes verse munt naar smaak
Nutrition
Calorieƫn: 219kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 6g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 2g | Natrium: 868mg | Potassium: 1310mg | Voedingsvezel: 12g | Suiker: 4g | Vitamine A: 10020IU | Vitamin C: 73mg | Calcium: 163mg | Iron: 4mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties