Bieten Detox Soep
Een snel te bereiden en eenvoudige soep die veel micro- en macronutriƫnten bevat die het detoxificatieproces ondersteunen.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: Soep
Trefwoord: Detox, Groente
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Bundel: Herfst challenge, Lente challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 2 porties
calorieƫn: 660kcal
Soep
- 300 gram bieten
- 200 gram wortel in dobbelsteentjes gesneden
- 100 gram ui gesnipperd
- 4 tenen knoflook geperst of fijn gesneden
- 100 gram prei fijn gesneden
- 400 ml groentenbouillion biologisch zonder toevoegingen, optioneel kun je ook water gebruiken ipv bouillon.
- 4 gram himalaya zout naar smaak maar hoe meer hoe beter
- 15 gram kokosolie voor bakken
- 15 gram kokosolie samen met olijfolie als ingredient
- 30 gram olijfolie idealiter biologische goede kwaliteit
- 60 gram hennepzaad gebroken of gemalen
Garnering per portie:
- 5 gram chia zaad
- 5 gram zonnebloempitjes
- 5 gram pompoenpitjes
- 15 gram kokosmelk
Plaats de ongeschilde bieten in een pan, bedek ze met ruim water en breng het water aan de kook. Laat het vervolgens op laag vuur 30 minuten koken totdat de bieten zacht zijn en je er met een vork makkelijk in kunt prikken.
Giet de bieten af en laat ze apart staan om af te koelen.
Smelt 15 gram (1 eetlepel) van de kokosolie in een koekenpan (idealiter van gietijzer), voeg de gesnipperde ui, knoflook, prei en wortelstukjes toe. Bak de stukjes onder constant roeren op een laag vuur voor 5-7 minuten. Haal de pan van het vuur en leg de groenten op een bord of in een kom. Voeg ook al het bakvet uit de pan toe.
Pel de afgekoelde bieten voorzichtig, snij de bieten in blokjes en plaats alles in een blender of in een pan met een staafmixer. Voeg ook de kokosolie en olijfolie toe om daarmee het vetgehalte te verhogen.
Meng op hoge stand de bieten, hennepzaad, gebakken groenten en hete bouillon of water totdat er een glad geheel ontstaat.
Voeg niet al het vocht meteen toe maar eerst 3/4 en kijk hoe de consistentie is bij het mengen. Voeg dan langzaam zoveel water of bouillon toe totdat je de gewenste dikte bereikt hebt.
Serveer in ene bord of kom met wat zout en garneer met de gemengde zaden en een theelpel kokosmelk.
Je kunt voor dit proces ook al gekookte bieten gebruiken daarmee is het recept erg snel te bereiden wanneer je minder tijd hebt. Gekookte bieten zijn ook goed te bewaren in de koelkast in een vacuum verpakking of zelfs in de vriezer.
Calorieƫn: 660kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwit: 18g | Vet: 49g | Verzadigd vet: 18g | Natrium: 1785mg | Potassium: 1012mg | Voedingsvezel: 11g | Suiker: 21g | Vitamine A: 18170IU | Vitamin C: 24mg | Calcium: 155mg | Iron: 8mg
0 reacties