Recept afdrukken
No ratings yet

Bieten Detox Soep

Een snel te bereiden en eenvoudige soep die veel micro- en macronutriënten bevat die het detoxificatieproces ondersteunen.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd45 min
Totale tijd55 min
Gang: Soep
Trefwoord: Detox, Groente
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Bundel: Herfst challenge, Lente challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 2 porties
calorieën: 660kcal

Ingrediënten

Soep

  • 300 gram bieten
  • 200 gram wortel in dobbelsteentjes gesneden
  • 100 gram ui gesnipperd
  • 4 tenen knoflook geperst of fijn gesneden
  • 100 gram prei fijn gesneden
  • 400 ml groentenbouillion biologisch zonder toevoegingen, optioneel kun je ook water gebruiken ipv bouillon.
  • 4 gram himalaya zout naar smaak maar hoe meer hoe beter
  • 15 gram kokosolie voor bakken
  • 15 gram kokosolie samen met olijfolie als ingredient
  • 30 gram olijfolie idealiter biologische goede kwaliteit
  • 60 gram hennepzaad gebroken of gemalen

Garnering per portie:

  • 5 gram chia zaad
  • 5 gram zonnebloempitjes
  • 5 gram pompoenpitjes
  • 15 gram kokosmelk

Instructies

  • Plaats de ongeschilde bieten in een pan, bedek ze met ruim water en breng het water aan de kook. Laat het vervolgens op laag vuur 30 minuten koken totdat de bieten zacht zijn en je er met een vork makkelijk in kunt prikken.
  • Giet de bieten af en laat ze apart staan om af te koelen.
  • Smelt 15 gram (1 eetlepel) van de kokosolie in een koekenpan (idealiter van gietijzer), voeg de gesnipperde ui, knoflook, prei en wortelstukjes toe. Bak de stukjes onder constant roeren op een laag vuur voor 5-7 minuten. Haal de pan van het vuur en leg de groenten op een bord of in een kom. Voeg ook al het bakvet uit de pan toe.
  • Pel de afgekoelde bieten voorzichtig, snij de bieten in blokjes en plaats alles in een blender of in een pan met een staafmixer. Voeg ook de kokosolie en olijfolie toe om daarmee het vetgehalte te verhogen.
  • Meng op hoge stand de bieten, hennepzaad, gebakken groenten en hete bouillon of water totdat er een glad geheel ontstaat.
  • Voeg niet al het vocht meteen toe maar eerst 3/4 en kijk hoe de consistentie is bij het mengen. Voeg dan langzaam zoveel water of bouillon toe totdat je de gewenste dikte bereikt hebt.
  • Serveer in ene bord of kom met wat zout en garneer met de gemengde zaden en een theelpel kokosmelk.

Notities

Je kunt voor dit proces ook al gekookte bieten gebruiken daarmee is het recept erg snel te bereiden wanneer je minder tijd hebt. Gekookte bieten zijn ook goed te bewaren in de koelkast in een vacuum verpakking of zelfs in de vriezer.

Nutrition

Calorieën: 660kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwit: 18g | Vet: 49g | Verzadigd vet: 18g | Natrium: 1785mg | Potassium: 1012mg | Voedingsvezel: 11g | Suiker: 21g | Vitamine A: 18170IU | Vitamin C: 24mg | Calcium: 155mg | Iron: 8mg

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This