Bloemkool curry soep
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: Soep
Leefstijl: kPNI
Bundel: Herfst challenge, Lente challenge
Dieet: Verantwoord Vasten
Pijler: Voeding
Porties: 3 porties
calorieën: 251kcal
- 30 gram olijfolie
- 50 gram ui gesnipperd
- 600 gram bloemkool in roosjes
- 450 ml kippenbouillon
- 250 ml water
- 65 gram volvette kokosmelk
- 190 gram amandelmelk
- 3 gram koriander
- 3 gram kurkuma
- 7 gram komijn
- 10 gram verse peterselie gehakt
- 5 gram honing als garnering per portie en zout en peper
Verwarm de oven voor op 180 graden F.
Plaats de ui en bloemkoolroosjes op een bakplaat in een mooie evendikte laag. Gebruik eventueel wat bakpapier of een siliconenmat.
Besprenkel de bloemkool en ui met olijfolie en peper en zout. Rooster het in de oven voor 15-20 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Draai de bloemkool roosjes enkele keren om tijdens de baktijd voor een mooi egaal resultaat.
Plaats de bloemkool en ui uit de oven in een grote pan en voeg het water en de bouillon toe. Roer er rustig de koriander, kurkuma, komijn en wat zout aan toe. Breng rustig aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken. Zet de warmte dan uit.
Gebruik nu een staafmixer of blender om het geheel te pureren totdat er een mooi glad resultaat ontstaat.
Roer nu de kokos en amandelmelk erdoor.
Eventueel kort opwarmen alvorens uit te serveren. Verse peterselie kun je gebruiken als garnering.
Calorieën: 251kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 6g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 8g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 703mg | Potassium: 898mg | Voedingsvezel: 5g | Suiker: 6g | Vitamine A: 380IU | Vitamine C: 113.2mg | Calcium: 159mg | Ijzer: 3.8mg
Kippenbouillon is niet echt vegetarisch toch? 😉
Hahaha, heel goed van je! Ik heb ‘t meteen aangepast. Bedankt, Simon!