Recept afdrukken
5 van 1 stem

Bloemkool curry soep

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: Soep
Leefstijl: kPNI
Bundel: Herfst challenge, Lente challenge
Dieet: Verantwoord Vasten
Pijler: Voeding
Porties: 3 porties
calorieën: 251kcal

Ingrediënten

  • 30 gram olijfolie
  • 50 gram ui gesnipperd
  • 600 gram bloemkool in roosjes
  • 450 ml kippenbouillon
  • 250 ml water
  • 65 gram volvette kokosmelk
  • 190 gram amandelmelk
  • 3 gram koriander
  • 3 gram kurkuma
  • 7 gram komijn
  • 10 gram verse peterselie gehakt
  • 5 gram honing als garnering per portie en zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden F.
  • Plaats de ui en bloemkoolroosjes op een bakplaat in een mooie evendikte laag. Gebruik eventueel wat bakpapier of een siliconenmat.
  • Besprenkel de bloemkool en ui met olijfolie en peper en zout. Rooster het in de oven voor 15-20 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Draai de bloemkool roosjes enkele keren om tijdens de baktijd voor een mooi egaal resultaat.
  • Plaats de bloemkool en ui uit de oven in een grote pan en voeg het water en de bouillon toe. Roer er rustig de koriander, kurkuma, komijn en wat zout aan toe. Breng rustig aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken. Zet de warmte dan uit.
  • Gebruik nu een staafmixer of blender om het geheel te pureren totdat er een mooi glad resultaat ontstaat.
  • Roer nu de kokos en amandelmelk erdoor.
  • Eventueel kort opwarmen alvorens uit te serveren. Verse peterselie kun je gebruiken als garnering.

Nutrition

Calorieën: 251kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 6g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 8g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 703mg | Potassium: 898mg | Voedingsvezel: 5g | Suiker: 6g | Vitamine A: 380IU | Vitamine C: 113.2mg | Calcium: 159mg | Ijzer: 3.8mg

 

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

2 Reacties

  1. Simon

    Kippenbouillon is niet echt vegetarisch toch? 😉

    Antwoord
    • Judith Koster

      Hahaha, heel goed van je! Ik heb ‘t meteen aangepast. Bedankt, Simon!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This