Bloemkool-in-een-pannetje
Totale tijd30 minuten min
Gang: Avondmaaltijd, Lunch
Leefstijl: kPNI
Bundel: Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1
calorieƫn: 266kcal
- 1 eetlepels kokosolie
- 1 braadworst ca. 80 gram
- 1 stengel bleekselderij
- 1/2 paprika
- 1 teentje knoflook
- 3/4 tl gedroogde tijm
- 1/2 tl paprika
- zout
- peper
- 60 g geroosterde paprika
- 250 gram bloemkool (kleine)
- 2 sneetjes lijnzaad focaccia
- 1 eetlepels olijfolie
Verwarm een koekenpan en laat 1 el kokosolie smelten. Bak het braadworstje in ca. 5 minuten gaar.
Snijd ondertussen de bleekselderij en de paprika in stukjes. Pel en pers de knoflook. Voeg vervolgens de bleekselderij, paprika, knoflook, tijm en paprika aan de pan toe. Doe het deksel op de pan en laat het geheel gedurende 5 minuten garen.
Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Voeg vervolgens de geroosterde paprika en de bloemkool toe aan de pan.
Zet het gas laag en laat het nog ca. 10 minuten stoven.
Serveer met de lijnzaadfocaccia en besprenkel het geheel met olijfolie.
Calorieƫn: 266kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 19g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 60mg | Natrium: 1768mg | Potassium: 835mg | Voedingsvezel: 6g | Suiker: 6g | Vitamine A: 1105IU | Vitamin C: 151mg | Calcium: 80mg | Iron: 2mg
0 reacties