
Bloemkool omelet
Porties: 2 porties
calorieën: 771kcal
Ingrediënten
- 100 gram lenteuitjes in dunne ringen
- 400 gram paddestoelen
- 4 gram zout
- 50 gram kokosolie
- 8 stuks eieren
- 40 gram peterselie, vers
- 400 ml kokosmelk
- 300 gram broccoli
- 300 gram bloemkool
Instructies
- Snijd de broccoli en bloemkool in kleine roosjes en kook of bak ze kort totdat ze gaar zijn.
- Maak de lentebui schoon en snij ze in dunne ringen. Maak de paddestoelen schoon en snij ze in stukjes.
- Verhit de helft van de kokosolie en bak hierin de lente-ui met de paddestoelen voor 3 a 4 min. Let op dat je met een spatel het in beweging houdt.
- Klop de eieren los met een snufje zout en roer de broccoli, bloemkool, lente-ui, kokosmelk en peterselie erdoor.
- Verhit de rest van de kokosolie in een koekenpan en schenk het eimengsel er in een keer in.
- Verdeel dit mengsel over de omelet en druk het plat.
- Laat de omelet op een zacht vuur garen tot de onderkant lichtbruin is. Schud de pan regelmatig heen en weer.
- Keer de omelet met behulp van een bord en laat de andere kant van de omelet lichtbruin worden.
Nutrition
Calorieën: 771kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwit: 19g | Vet: 70g | Verzadigd vet: 60g | Cholesterol: 15mg | Natrium: 931mg | Potassium: 2247mg | Voedingsvezel: 11g | Suiker: 11g | Vitamine A: 3118IU | Vitamine C: 248mg | Calcium: 209mg | Ijzer: 11mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties