Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemkool tortilla's (klein)

Tortilla is spaans voor omelet. Nu denk je vast bij tortilla aan een harde dubbelgevouwen maïs-cracker. Dat gaan we snel veranderen. Dit recept geeft een fijne neutrale tortilla die je vervolgens kunt combineren met allerlei vullingen. We hebben het recept qua voedingswaarden wat gebalanceerd door de hoeveelheid plantaardig eiwit te verhogen en de al lage hoeveelheid koolhydraten ook nog voor een flink deel uit de oplosbare voedingsvezels bestaan.
Bereidingstijd25 min
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: kPNI, Ovo-vegetarisch
Seizoen: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Allergeen: Ei
Bundel: Herfst challenge, Starterkit
Pijler: Voeding
Porties: 6 porties
calorieën: 167kcal

Ingrediënten

  • 150 gram bloemkool
  • 1 tenen knoflook
  • 5 stuks eieren
  • 25 gram lijnzaadmeel heel fijn gemalen lijnzaad
  • 30 gram hennepzaad gebroken of fijn gemalen
  • 30 gram olijfolie
  • 30 gram gemalen kokos
  • 30 gram kokosolie
  • 2 gram himalaya zout naar smaak

Instructies

  • Maak de bloemkool schoon door de buitenste bladeren en het onderste deel van de steel te verwijderen. Snijd de bloemkool en een deel van de stronk in stukken, was ze en laat ze uitlekken. Pel en snipper de knoflook. 
  • Pureer de bloemkool, knoflook, eieren, lijnzaad, hennep, zout, olijfolie en extra 60 ml water in een keukenmachine tot een smeuïge massa. Voeg vervolgens de gerapste kokos toe en roer het mengsel nogmaals door.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg kokosolie toe. Laat het smelten en voeg vervolgens met een soeplepel een portie (⅙van het beslag)van het bloemkoolmengsel toe. Laat het bakken tot de onderkant lichtbruin is. Draai de tortilla vervolgens om en laat aan de onderkant ook lichtbruin bakken. 
  • Bak vervolgens het overige deeg tot je in totaal 6 tortilla’s hebt.

Notities

De tortilla’s kun je gemakkelijk invriezen, leg in dat geval de tortilla’s tussen een velletje bakpapier en vries ze vervolgens in. 

Nutrition

Calorieën: 167kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 4g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 6g | Cholesterol: 3mg | Natrium: 150mg | Potassium: 109mg | Voedingsvezel: 4g | Suiker: 1g | Vitamine A: 26IU | Vitamin C: 12mg | Calcium: 23mg | Iron: 1mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Share This