Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemkoolhummus

Een zachte hummus zonder peulvruchten met een neutrale smaak. Je kunt deze hummus zelf met kruiden op smaak brengen of combineren met een ander gerecht.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Bijgerecht, Saus
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Sesam
Bundel: Herfst challenge, Starterkit
Pijler: Voeding
Porties: 4 porties
calorieën: 328kcal

Ingrediënten

  • 600 gram bloemkool
  • 60 gram olijfolie
  • 60 gram hennepzaad gebroken of fijngemalen
  • 50 ml citroensap
  • 45 gram tahin sesampasta
  • 2 gram zeezout
  • 2 gram zwarte peper

Instructies

  • Maak de bloemkool schoon onder koud stromend water en verwijder alle bladeren. Snij de roosjes en de stronk in kleine stukjes.
  • Kook de bloemkool in water voor ongeveer 5 minuten. Giet de bloemkool dan af en laat het schrikken in koud water. Wanneer je de bloemkool mooi wit wilt houden kun je een partje citroen toevoegen aan het kookwater.
  • Pureer de bloemkool met de sesampasta, hennepzaad, olijfolie en het citroensap met een staafmixer of keukenmachine tot het een glad mengsel is. Breng op smaak met peper en zout
  • Serveer de humus in een schaal en garneer met een beetje olijfolie en eventueel kruiden.

Nutrition

Calorieën: 328kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 10g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 3g | Natrium: 243mg | Potassium: 513mg | Voedingsvezel: 4g | Suiker: 3g | Vitamine A: 78IU | Vitamine C: 78mg | Calcium: 70mg | Ijzer: 3mg
Share This