Bloemkoolhummus
Een zachte hummus zonder peulvruchten met een neutrale smaak. Je kunt deze hummus zelf met kruiden op smaak brengen of combineren met een ander gerecht.
Porties: 4 porties
calorieën: 328kcal
Ingrediënten
- 600 gram bloemkool
- 60 gram olijfolie
- 60 gram hennepzaad gebroken of fijngemalen
- 50 ml citroensap
- 45 gram tahin sesampasta
- 2 gram zeezout
- 2 gram zwarte peper
Instructies
- Maak de bloemkool schoon onder koud stromend water en verwijder alle bladeren. Snij de roosjes en de stronk in kleine stukjes.
- Kook de bloemkool in water voor ongeveer 5 minuten. Giet de bloemkool dan af en laat het schrikken in koud water. Wanneer je de bloemkool mooi wit wilt houden kun je een partje citroen toevoegen aan het kookwater.
- Pureer de bloemkool met de sesampasta, hennepzaad, olijfolie en het citroensap met een staafmixer of keukenmachine tot het een glad mengsel is. Breng op smaak met peper en zout
- Serveer de humus in een schaal en garneer met een beetje olijfolie en eventueel kruiden.
Nutrition
Calorieën: 328kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 10g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 3g | Natrium: 243mg | Potassium: 513mg | Voedingsvezel: 4g | Suiker: 3g | Vitamine A: 78IU | Vitamin C: 78mg | Calcium: 70mg | Iron: 3mg