Een koekenpan met daarin een couscousgerecht van bloemkool met veldsla, makreel en gekookt ei.
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Bloemkoolsalade met makreel

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Seizoen: Zomer
Bundel: Starterkit, Zomer challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 1 personen
calorieën: 715

Ingrediënten

  • 200 gram bloemkool
  • 100 gram ui
  • 10 gram knoflook
  • 200 gram eieren
  • 150 gram makreel
  • 10 gram kokosolie
  • 5 gram Marokkaanse kruiden

Instructies

  • Maal de rauwe bloemkool in een keukenmachine fijn.
  • Pel en snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Kook 4 eieren halfgaar. Maak de makreel schoon.
  • Verwarm een pan en voeg vervolgens de kokosolie toe. Fruit de ui langzaam gaar. Voeg vervolgens de knoflook toe. Voeg hier de bloemkool aan toe en laat het geheel op laag vuur garen. Haal het mengsel vervolgens uit de pan.
  • Voeg nu de makreel toe. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met de Marokkaanse kruiden.

Nutrition

Calorieën: 715kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 61g | Vet: 42g | Verzadigd vet: 18g | Cholesterol: 815mg | Natrium: 479mg | Potassium: 1669mg | Voedingsvezel: 6g | Suiker: 9g | Vitamine A: 1437IU | Vitamin C: 111mg | Calcium: 232mg | Iron: 6mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Share This