Een koekenpan met daarin een couscousgerecht van bloemkool met veldsla, makreel en gekookt ei.
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Bloemkoolsalade met makreel

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: Ketogeen, kPNI
Seizoen: Zomer
Bundel: 14-daagse, Herfst challenge, Starterkit, Zomer challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 1 personen
calorieƫn: 390kcal

Ingrediƫnten

  • 200 gram bloemkool
  • 100 gram ui
  • 10 gram knoflook
  • 3 stuks eieren
  • 150 gram makreel
  • 5 gram kokosolie
  • 5 gram Marokkaanse kruiden

Instructies

  • Maal de rauwe bloemkool in een keukenmachine fijn.
  • Pel en snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Kook de eieren halfgaar. Maak de makreel schoon.
  • Verwarm een pan en voeg vervolgens de kokosolie toe. Fruit de ui langzaam gaar. Voeg vervolgens de knoflook toe. Voeg hier de bloemkool aan toe en laat het geheel op laag vuur garen. Haal het mengsel vervolgens uit de pan.
  • Voeg nu de makreel toe. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met de Marokkaanse kruiden.

Nutrition

Calorieƫn: 390kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwit: 36g | Vet: 18g | Verzadigd vet: 8g | Cholesterol: 82mg | Natrium: 199mg | Potassium: 1393mg | Voedingsvezel: 6g | Suiker: 8g | Vitamine A: 357IU | Vitamin C: 111mg | Calcium: 120mg | Iron: 3mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

Share This