Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Bloemkoolsalade


Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: kPNI
Bundel: Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1 porties
calorieën: 408kcal

Ingrediënten

De bloemkool

  • 400 gram bloemkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma

De dressing

  • 40 ml mayonaise
  • 1 eetlepels harissa (kruidenmix)
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 1 takje peterselie verse
  • 1 takje koriander verse
  • 1 takje munt verse

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180C. Snijd de bloemkool in roosjes. Doe de bloemkool in een pan en voeg een klein laagje water toe. Kook de bloemkool in 2 minuten met het deksel op de pan. 
  • Giet de bloemkool af en doe dit in een ovenschaal. Meng vervolgens met de komijn en kurkuma en doe er 2 el olijfolie overheen. 
  • Rooster de bloemkool in ca. 15-20 minuten goudbruin. Haal de bloemkool vervolgens uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Meng ondertussen de mayonaise met de resterende olijfolie, harissa, zout en peper.
  • Hak de verse kruiden grof. Zodra de bloemkool is afgekoeld, meng je dit met de harissa-mayonaise en de verse kruiden.

Nutrition

Calorieën: 408kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwit: 8g | Vet: 34g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 17mg | Natrium: 391mg | Potassium: 1196mg | Voedingsvezel: 8g | Suiker: 9g | Vitamine A: 152IU | Vitamin C: 194mg | Calcium: 88mg | Iron: 3mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

2 Reacties

  1. Erna Keet

    Heerlijk recept! De dressing is ook erg geschikt als dipsaus bij groentesnacks denk ik. Misschien is een link naar het mayonaise recept nog handig;-)

    Antwoord
    • Mark Keijzers

      Dank je voor je feedback Erna! Ja we zijn druk in de weer om de recepten handig aan elkaar te linken zodat je deelrecepten makkelijk kunt vinden. De dressing als dipsaus is zeker mogelijk en met de tijd zul je deze dressings ook als losse recepten gaan vinden.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This