
Bloemkoolsteaks
Een plantaardige variant op een steak die allerlei variatie mogelijkheden geeft. Heerlijk als bijgerecht maar ook om een maaltijd omheen te maken. Wat dacht je van de volgende BBQ?
Porties: 4 porties
calorieën: 179kcal
Ingrediënten
Bloemkoolsteaks
- 1000 gram bloemkool 1 grote
- 50 gram kokosolie of grasboter
- 10 gram Gerookt paprikapoeder
- 2 gram Zwarte peper
- 2 gram himalayazout
Instructies
Steaks:
- Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd 4 mooie schijven van circa 1,5 centimeter dik uit het midden van de bloemkool. Snijd de rest van de bloemkool in grote, gelijke stukken. Je houdt dus van de bloemkool 4 horizontaal gesneden plakken over, een soort plantaardige steaks.
- Giet wat water of bouillon in de pan, breng aan de kook en laat de bloemkool nog eens 3 à 4 minuten bakken, tot beetgaar. Je kunt dit testen door er met een vork in te prikken.
- Verwarm 2 eetlepels kokosolie/boter in een grote wijde pan. Bak de schijven bloemkool-‘steak’ ongeveer 2 minuten per kant op een middelhoog vuur. De kleinere stukjes bloemkool kun je meebakken (of later bakken als er geen plaats is). Breng op smaak met gerookt paprikapoeder, peper en zout.
Nutrition
Calorieën: 179kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 5g | Vet: 14g | Verzadigd vet: 11g | Natrium: 271mg | Potassium: 805mg | Voedingsvezel: 6g | Suiker: 5g | Vitamine A: 1231IU | Vitamin C: 121mg | Calcium: 61mg | Iron: 2mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties