Recept afdrukken
No ratings yet

Boerensalade met appeldressing

Een verrassende salade door de appelazijn.
Voorbereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Salade
Leefstijl: kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Bundel: Herfst challenge
Dieet: Verantwoord Vasten
Pijler: Voeding
Porties: 4 porties
calorieƫn: 375kcal

Ingrediƫnten

Salade Ingredienten:

  • 1 krop boter sla
  • 50 gram rode ui
  • 200 gram wortel
  • 100 gram komkommer in blokjes
  • 75 gram biet gekookt
  • 100 gram avocado in blokjes
  • 25 gram kokosolie
  • 150 gram champignons kastagne

Dressing Ingredienten:

  • 100 gram olijfolie
  • 15 gram appelazijn
  • 1 citroen sap van
  • 5 gram gemberwortel

Instructies

Voor de salade

  • Snijd de sla grof. Pel de rode ui en snijd er halve ringen van. Maak de wortel en de komkommer schoon en snijd ze in stukken. Snijd de biet in stukken. Maak de avocado schoon en lepel het vruchtvlees eruit.
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en voeg de kokosolie toe. Bak hierin de champignons tot deze goudbruin en gaar zijn.
  • Meng vervolgens de sla, rode ui, wortel, komkommer, biet en champignons door elkaar. Houd de avocado nog even achter.

Voor de dressing

  • Meng de olijfolie, azijn, citroensap en gemberpoeder of verse gember in een klein schaaltje en klop het goed door elkaar.
  • Serveer de salade op 4 borden of kommen. Leg hier de avocadoblokjes op. Serveer met de dressing.

Nutrition

Calorieƫn: 375kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 3g | Vet: 35g | Verzadigd vet: 5g | Natrium: 57mg | Potassium: 546mg | Voedingsvezel: 6g | Suiker: 6g | Vitamine A: 8408IU | Vitamin C: 22mg | Calcium: 36mg | Iron: 1mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

4 Reacties

    • Mark Keijzers

      Dit zijn gekookte bieten maar in principe kun je bieten ook rauw in een salade verwerken maar dan erg dun gesneden. Voor de smaak zijn “gewone” bieten het lekkerste wanneer ze gekookt zijn. Sommige soorten bieten zijn echter heerlijk rauw in een salade.

      Antwoord
  1. Tonny Heller

    Ik heb nog een restant shitake die ik ga gebruiken ipv kastanjechampignon. Maar kan ik die eigenlijk rauw eten?

    Antwoord
    • Mark Keijzers

      Ja hoor in principe kun je die rauw eten. Shitake is erg gezond en zonder verhitting zitten er veel gunstige enzymen in.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This