Recept afdrukken
No ratings yet

Boerenkool-kip cesar salade

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd45 min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Bundel: Winter challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1
calorieën: 490kcal

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden en beleg een bakplaat met papier of een siliconenbakmat. 
  • Snijd de lijnzaad focaccia in blokjes en doe het in een kom. Voeg kokosolie, zout en peper toe en meng alles totdat de blokjes een laagje kokosolie hebben. 
  • Verdeel de blokjes over de bakplaat en rooster het gedurende 25 minuten tot ze mooi goudkleurig en krokant zijn geworden. Haal uit de oven en laat het afkoelen.
  • Kook ondertussen het ei halfzacht (of half hard, wat jij wilt ;)). Hak de boerenkool grof. Snijd de spek grof en bak dit uit. 
  • Gebruik de kipdrumsticks van het andere recept en snijd het vlees van het bot. Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom. Serveer alles op een bord. Bestrooi met de focacciacroutons. 

Nutrition

Calorieën: 490kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 12g | Vet: 44g | Verzadigd vet: 30g | Cholesterol: 24mg | Natrium: 1052mg | Potassium: 1041mg | Voedingsvezel: 0g | Suiker: 0g | Vitamine A: 19980IU | Vitamin C: 240mg | Calcium: 300mg | Iron: 3.1mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Share This