Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Boerenkoolsalade

Voorbereidingstijd15 min
Gang: Lunch
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Ei
Bundel: Winter Challenge
Porties: 1

Ingrediënten

  • 125 g boerenkool
  • 6 blaadjes romainesla
  • 2 eieren
  • 45 g avocado
  • 2 el hennepzaad
  • 17 g gistvlokken
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1/2 tl kruidenmix
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Instructies

  • Maak de boerenkool en de romainesla schoon en snijd het fijn. Kook de eieren hard. Snijd de avocado in reepjes.
  • Doe de boerenkool, sla, eieren, avocado en hennepzaad in een kom en meng het door.
  • Meng de gistvlokken met de olijfolie, balsamicoazijn, kruidenmix en breng op smaak met peper en zout. Door de gistvlokken wordt dit een dikker mengsel.
  • Schep de dressing door de groenten en serveer.

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This