Recept afdrukken
No ratings yet

Boterkip

Een verrassend roerbakgerecht met kip
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Noten
Bundel: Lente challenge
Pijler: Voeding
Porties: 2
calorieƫn: 894kcal

Ingrediƫnten

  • 20 gram kokosolie
  • 600 gram kipdijbeenfilet
  • 70 gram zoete ui
  • 10 gram knoflook (vers)
  • 2,5 cm gemberwortel
  • 400 gram tomaten in dobbelsteentjes
  • 250 ml kippenbouilion
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepels garam masala
  • 1 tl theelepel cumin
  • 1 tl theelepel zout
  • 0,5 tl theelepel koriander
  • 0,25 tl theelepel kruidnagel
  • 0,1 tl theelepel zwarte peper
  • 0,1 tl theelepel kardemom
  • 80 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels amandelmeel
  • 1 eetlepels citroensap
  • 2 gram koriander (vers)
  • 1 gram bieslook (vers)

Instructies

  • Snij de kipfilet in blokjes. 
  • Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd deze ook fijn. Was de tomaten en snijd deze in blokjes. Schil de gemberwortel en snijd deze fijn.
  • Verwarm een grote pan op middel-hoog vuur en laat de kokosolie smelten. Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak ze in 10 minuten, totdat ze niet meer roze zijn.
  • Voeg de vervolgens de ui, knoflook en gemberblokjes toe en bak deze 5 minuten mee totdat de geur vrijkomt.
  • Voeg de tomaten, bouillon, laurier en de kruiden toe. Roer het geheel even rustig maar goed door. Doe een deksel op de pan, zet de hittebron laag en laat het geheel 20 minuten rustig pruttelen.
  • Roer vervolgens de kokosmelk, amandelmeel en citroensap door het gerecht. Zet de warmtebron op gemiddeld en laat het geheel 5 minuten koken totdat het langzaam wat dikker wordt.
  • Verwijder de laurier uit de pan, verdeel het gerecht over borden of kommen. Garneer met wat verse koriander en bieslook.

Nutrition

Calorieƫn: 894kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 52g | Vet: 69g | Verzadigd vet: 29g | Cholesterol: 294mg | Natrium: 750mg | Potassium: 1238mg | Voedingsvezel: 3g | Suiker: 8g | Vitamine A: 2235IU | Vitamin C: 30.6mg | Calcium: 67mg | Iron: 4mg

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This