Boterkip
Een verrassend roerbakgerecht met kip
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Noten
Bundel: Lente challenge
Pijler: Voeding
Porties: 2
calorieƫn: 894kcal
- 20 gram kokosolie
- 600 gram kipdijbeenfilet
- 70 gram zoete ui
- 10 gram knoflook (vers)
- 2,5 cm gemberwortel
- 400 gram tomaten in dobbelsteentjes
- 250 ml kippenbouilion
- 1 laurierblaadje
- 1 eetlepels garam masala
- 1 tl theelepel cumin
- 1 tl theelepel zout
- 0,5 tl theelepel koriander
- 0,25 tl theelepel kruidnagel
- 0,1 tl theelepel zwarte peper
- 0,1 tl theelepel kardemom
- 80 ml kokosmelk
- 3 eetlepels amandelmeel
- 1 eetlepels citroensap
- 2 gram koriander (vers)
- 1 gram bieslook (vers)
Snij de kipfilet in blokjes.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd deze ook fijn. Was de tomaten en snijd deze in blokjes. Schil de gemberwortel en snijd deze fijn.
Verwarm een grote pan op middel-hoog vuur en laat de kokosolie smelten. Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak ze in 10 minuten, totdat ze niet meer roze zijn.
Voeg de vervolgens de ui, knoflook en gemberblokjes toe en bak deze 5 minuten mee totdat de geur vrijkomt.
Voeg de tomaten, bouillon, laurier en de kruiden toe. Roer het geheel even rustig maar goed door. Doe een deksel op de pan, zet de hittebron laag en laat het geheel 20 minuten rustig pruttelen.
Roer vervolgens de kokosmelk, amandelmeel en citroensap door het gerecht. Zet de warmtebron op gemiddeld en laat het geheel 5 minuten koken totdat het langzaam wat dikker wordt.
Verwijder de laurier uit de pan, verdeel het gerecht over borden of kommen. Garneer met wat verse koriander en bieslook.
Calorieƫn: 894kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 52g | Vet: 69g | Verzadigd vet: 29g | Cholesterol: 294mg | Natrium: 750mg | Potassium: 1238mg | Voedingsvezel: 3g | Suiker: 8g | Vitamine A: 2235IU | Vitamin C: 30.6mg | Calcium: 67mg | Iron: 4mg
0 reacties