
Champignon-spinaziestoof met salade
Een verantwoord vasten gerecht als hoofdmaaltijd.
Porties: 1
calorieƫn: 323kcal
Ingrediƫnten
Salade
- 150 gram wortel
- 75 gram bleekselderij
- 150 gram cherrytomaatjes
- 75 gram venkel
- 100 gram komkommer
- 5 gram olijfolie
Champignon-spinaziestoof
- 80 gram champignons
- 100 gram spinazie (vers)
- 1 tenen knoflook
- 10 gram kokosolie
- 1 gram nootmuskaat (naar smaak)
Instructies
Salade
- Maak alle groenten voor de salade schoon onder stromend water. Snijd de groenten voor de salade fijn (eventueel met behulp van een keukenmachine).
- Meng de groenten in een grote kom en voeg de olijfolie toe.
Champignon-spinaziestoof
- Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakken. Was de spinazie en laat dit in een vergiet uitlekken. Pel de knoflook en pers deze fijn.
- Verwarm een pan op middelhoog vuur en laat de kokosolie hierin smelten. Voeg de champignons en knoflook toe en bak ze tot ze goudbruin kleuren.
- Voeg tot slot de spinazie toe. Bak, al roerend, tot de spinazie slinkt. Voeg de nootmuskaat naar smaak toe. Serveer zodra de spinazie is geslonken.
Nutrition
Calorieƫn: 323kcal | Koolhydraten: 40g | Eiwit: 9g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 9g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 307mg | Potassium: 2249mg | Voedingsvezel: 13g | Suiker: 16g | Vitamine A: 35680IU | Vitamin C: 85.6mg | Calcium: 246mg | Iron: 5.3mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties