Recept afdrukken
No ratings yet

Chia Pudding met kersen

Deze simpele pudding is snel en makkelijk te maken en erg veelzijdig. Door de kersen krijg je een beetje een yoghurt effect.
Voorbereidingstijd10 min
Rust tijd4 uur
Totale tijd10 min
Gang: Dessert, Ontbijt
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Bundel: Herfst challenge, Zomer challenge
Dieet: Ketogeen, Verantwoord Vasten
Pijler: Voeding
Porties: 4 porties
calorieën: 319kcal

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk vloeibare melk geen creme
  • 80 gram chiazaad
  • 1/2 vanille peul
  • 150 gram kersen

Instructies

  • Ontpit de kersen en weeg dan de hoeveelheid nauwkeurig af op een keukenweegschaal
  • Pureer alle ingredienten behalve de chiazaden in een blender totdat je een glad geheel hebt.
  • Giet de puree in een kom en klop de chiazaden erdoorheen.
  • Giet het mengsel in 4 kleine glazen of een grote vorm.
  • Plaats het geheel in de koelkast voor minimaal 4 uur totdat het een gel vormt.
  • Nadat de pudding een gel is geworden kun je het verdelen over glazen of het direct serveren.

Nutrition

Calorieën: 319kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 6g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 20g | Natrium: 16mg | Potassium: 385mg | Voedingsvezel: 8g | Suiker: 5g | Vitamine A: 24IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 149mg | Iron: 5mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

2 Reacties

    • Mark Keijzers

      Dank! Hij is ook erg leuk te combineren en je kunt deze in onze programma’s in meer varianten terugvinden.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Share This