
Chili-eieren met guacamole en crackers
Porties: 1
calorieën: 489kcal
Ingrediënten
- 1 eetlepels kokosolie
- 100 ml rundergehakt
- 1 tl chilipoeder-kruidenmix
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- 1/2 avocado
- 1 ei
- 2 eetlepels simpele salsa
- 1 snee lijnzaad focaccia
Instructies
- Verwarm een pan en voeg de kokosolie toe. Verwarm vervolgens het rundergehakt en de chilipoeder in de pan tot het gehakt helemaal gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de helft van de avocado in blokjes. Voeg dit toe in de pan. Voeg vervolgens het ei toe en verwarm het al omscheppend. Doe het mengsel alvast op een bord.
- Maak ondertussen een guacamole van de over gebleven avocado en de salsa. Beleg hiermee de lijnzaadcracker. Breng ook op smaak met peper en zout.
Nutrition
Calorieën: 489kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 24g | Vet: 39g | Verzadigd vet: 12g | Cholesterol: 234mg | Natrium: 137mg | Potassium: 818mg | Voedingsvezel: 7g | Suiker: 0g | Vitamine A: 385IU | Vitamine C: 10.1mg | Calcium: 74mg | Ijzer: 4.5mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties