Citroen-kip met olijven uit de oven
Een snelle en eenvoudige manier om kip in de oven te bereiden met een verrassende smaak
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd50 minuten min
Totale tijd1 uur uur 10 minuten min
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: Ketogeen, kPNI
Bundel: Lente challenge, Starterkit
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 4 porties
calorieën: 785kcal
- 1 stuks citroen
- 120 ml avocado-olie of olijfolie of kippenvet
- 300 gram venkel
- 100 gram ui
- 400 ml olijven
- 40 gram peterselie vers
- 8 tenen knoflook
- 2 takjes rozemarijn vers
- 5 gram Himalaya zout
- 2 gram Zwarte peper
- 1 kg kip kippenbouten met bot en vel
- 5 gram Griekse kruiden
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden
Was en snij de groenten. Was de citroen goed onder de stromende koude kraan en haal een borstel over de schil. Pel de ui en snij in kleine dobbelsteentjes (snipperen). Als je het lekker vind kun je de ui ook in wat grotere stukken snijden of in ringen. Snij het groen van de venkel en snij de hele bol vervolgens in dunne plakken met bijvoorbeeld een mandoline of kaasschaaf. Pel de tenen knoflook en snij deze fijn. Verwijder de blaadjes van de takjes rozemarijn (ritsen)
Bereiding in de oven
Plaats de stukken kip bovenop de ovenschaal en besprenkel het geheel met de kruiden.
Bak voor 45 tot 55 minuten bij 190 graden, totdat de kern van de kip 74 graden bereikt (bij gebruik van een vleesthermometer).
Haal de schaal uit de oven en snij de kip op een snijplank in delen. Verwijder de stukken citroenschil uit de olijvenmix.
Verdeel de olijvenmix over de borden of kommen en plaats de gesneden kip hier bovenop. Eet smakelijk!
Calorieën: 785kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 44g | Vet: 61g | Verzadigd vet: 13g | Cholesterol: 245mg | Natrium: 2281mg | Potassium: 1118mg | Voedingsvezel: 9g | Suiker: 1g | Vitamine A: 1610IU | Vitamin C: 27.8mg | Calcium: 156mg | Iron: 4.1mg
0 reacties