Recept afdrukken
No ratings yet

Citroen-kip met olijven uit de oven

Een snelle en eenvoudige manier om kip in de oven te bereiden met een verrassende smaak
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd50 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: Ketogeen, kPNI
Bundel: Lente challenge, Starterkit
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 4 porties
calorieën: 785kcal

Ingrediënten

  • 1 stuks citroen
  • 120 ml avocado-olie of olijfolie of kippenvet
  • 300 gram venkel
  • 100 gram ui
  • 400 ml olijven
  • 40 gram peterselie vers
  • 8 tenen knoflook
  • 2 takjes rozemarijn vers
  • 5 gram Himalaya zout
  • 2 gram Zwarte peper
  • 1 kg kip kippenbouten met bot en vel
  • 5 gram Griekse kruiden

Instructies

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Was en snij de groenten. Was de citroen goed onder de stromende koude kraan en haal een borstel over de schil. Pel de ui en snij in kleine dobbelsteentjes (snipperen). Als je het lekker vind kun je de ui ook in wat grotere stukken snijden of in ringen. Snij het groen van de venkel en snij de hele bol vervolgens in dunne plakken met bijvoorbeeld een mandoline of kaasschaaf. Pel de tenen knoflook en snij deze fijn. Verwijder de blaadjes van de takjes rozemarijn (ritsen)

Maak de basis:

  • Pers de citroen en snij de uitgeperste citroen in ongeveer 6 partjes. Plaats alle ingrediënten behalve de kip en Grieken kruiden in een ruime kom. Schud de inhoud van de kom goed door elkaar zodat alles een mooie coating krijgt. Plaats daarna de inhoud van de kom in een ovenschaal.

Bereiding in de oven

  • Plaats de stukken kip bovenop de ovenschaal en besprenkel het geheel met de kruiden.
  • Bak voor 45 tot 55 minuten bij 190 graden, totdat de kern van de kip 74 graden bereikt (bij gebruik van een vleesthermometer).
  • Haal de schaal uit de oven en snij de kip op een snijplank in delen. Verwijder de stukken citroenschil uit de olijvenmix.
  • Verdeel de olijvenmix over de borden of kommen en plaats de gesneden kip hier bovenop. Eet smakelijk!

Nutrition

Calorieën: 785kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 44g | Vet: 61g | Verzadigd vet: 13g | Cholesterol: 245mg | Natrium: 2281mg | Potassium: 1118mg | Voedingsvezel: 9g | Suiker: 1g | Vitamine A: 1610IU | Vitamine C: 27.8mg | Calcium: 156mg | Ijzer: 4.1mg

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This