Kiprolletjes met pesto en courgette
Porties: 2 personen
calorieën: 492kcal
Ingrediënten
- 400 gram kipfilets
- 200 gram courgette
- 30 gram groene pesto
- 15 gram pijnboompitten
- 25 gram kokosolie
- 2 gram zeezout
- 30 gram sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 20 gram basilicum vers
- 125 gram champignons
Instructies
- Sla de kipfilet plat tussen twee bakpapiertjes.
- Maak de courgette schoon en schaaf er met een kaasschaaf in de lengte dunne plakken af.
- Meng de pesto met de pijnboompitjes en bestrijk de kipfilets ermee. Leg op iedere kipfilet twee plakken courgette en rol het geheel op. Steek dit vast met een cocktailprikker.
- Verwarm een wok en voeg de kokosolie toe.
- Bak de kipfiletrolletjes rondom bruin. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Roerbak ze in ca. 10 minuten gaar. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
- Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Hak de basilicum grof. Maak de champignons schoon en halveer ze.
- Fruit de sjalotten en de knoflook in het bakvet van de kipfilets.
- Voeg de champignons en basilicum toe en roer het geheel kort door.
- Blus af met kokosmelk en warm het geheel door. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep vervolgens de kiprolletjes in de saus en warm nog even kort mee.
- Serveer de rolletjes met de saus. Lekker bij een frisse salade.
Nutrition
Calorieën: 492kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 47g | Vet: 29g | Verzadigd vet: 13g | Cholesterol: 129mg | Natrium: 774mg | Potassium: 1287mg | Voedingsvezel: 3g | Suiker: 5g | Vitamine A: 1090IU | Vitamin C: 23.2mg | Calcium: 68mg | Iron: 2.1mg