Courgette roerbak
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: Avondmaaltijd, Bijgerecht
Trefwoord: Groente
Leefstijl: kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Allergeen: Noten
Bundel: 14-daagse, Herfst challenge, Lente challenge, Starterkit
Dieet: Verantwoord Vasten
Pijler: Voeding
Porties: 1 porties
calorieƫn: 480kcal
- 300 gram courgette
- 50 gram ui
- 20 gram pijnboompitten
- 5 gram italiaanse kruidenmix
- 30 gram kokosolie
- 2 tenen knoflook
Was de courgette grondig onder stromend water. Snij de beide uiteinden af en snij daarna de courgette in kleine blokjes.
Schil en snipper de ui tot blokjes die ongeveer evengroet zijn als de courgette.Pel en snij de knoflook tenen fijn.
smelt de kokosolie in de pan op gemiddeld vuur. Fruit de ui in de pan door met een spatel constant langzaam de ui in beweging te houden totdat deze glazig geworden is.
Voeg de knoflook en de courgette toe aan de pan en blijf roeren op laag vuur totdat de courgette zacht geworden zijn.
Zodra de courgette zacht is voeg dan de pijnboompitten en de Italiaanse kruiden toe. Roer dit alles in de pan door en laat nog 2-3 minuten meebakken op laag vuur.
Serveer op een bord met eventueel nog wat peper en zout.
Calorieƫn: 480kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 8g | Vet: 45g | Verzadigd vet: 27g | Natrium: 28mg | Potassium: 1038mg | Voedingsvezel: 7g | Suiker: 11g | Vitamine A: 685IU | Vitamin C: 57mg | Calcium: 139mg | Iron: 4mg
0 reacties