Recept afdrukken
No ratings yet

Courgetteslierten met extra groenten

Een geweldige roerbak die we vaak groente spaghetti noemen.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd35 min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Bundel: 14-daagse, Herfst challenge, Zomer challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 1 porties
calorieën: 953kcal

Ingrediënten

  • 400 gram courgette
  • 25 gram kokosolie
  • 100 gram roma tomaten in blokjes
  • 100 gram rode puntpaprika
  • 100 gram zoete ui
  • 250 gram paddestoelen
  • 2 tenen knoflook
  • 10 gram basilicum vers
  • 2 gram Himalaya zout
  • 2 gram zwarte peper
  • 10 gram olijfolie
  • 75 gram hennepzaad gebroken of gemalen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en breng een grote pan water aan de kook.
  • Was de courgette en snijd beide uiteinden eraf. Gebruik een spirelli-apparaat om er lange slierten van te maken. Eventueel kun je met een kaasschaaf plakken snijden in de lengte en deze met een mes in lange slierten snijden.
  • Plaats de slierten op een bakplaat met bakpapier. Bak de slierten gedurende 10 minuten in de oven. Draai de slierten na 5 minuten om. Je wilt dat de slierten aan de buitenkant drogen en van binnen vochtig blijven.
  • Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en laat de kokosolie smelten. Voeg de uien en paprika toe en sauteer deze tot ze zacht en glazig worden.
  • Voeg de rest van de groenten: de knoflook, de paddestoelen, het hennepzaad en basilicum toe. Ga door met koken totdat de paddestoelen zacht geworden zijn. Breng, indien gewenst, op smaak met peper en zout.
  • Laat de courgetteslierten in het kokende water zakken gedurende 3-5 minuten, totdat ze donkergroen en zacht geworden zijn.
  • Giet de slierten af. Serveer de courgetteslierten met de groenten en sprenkel hier de olijfolie overheen.

Nutrition

Calorieën: 953kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwit: 44g | Vet: 72g | Verzadigd vet: 26g | Natrium: 838mg | Potassium: 2406mg | Voedingsvezel: 13g | Suiker: 27g | Vitamine A: 5680IU | Vitamin C: 225mg | Calcium: 206mg | Iron: 15mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

Share This