Courgette slierten met gesauteerde groenten
Een geweldige roerbak die we vaak groente spaghetti noemen.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Bundel: Herfst challenge, Lente challenge
Dieet: Verantwoord Vasten
Pijler: Voeding
Porties: 2 porties
calorieën: 149kcal
- 300 gram courgette
- 15 gram kokosolie
- 200 gram roma tomaten in blokjes
- 150 gram rode puntpaprika
- 25 gram zoete ui
- 4 paddestoelen
- 1 tenen knoflook
- 10 gram basilicum vers
- 2 gram Himalaya zout
- 2 gram zwarte peper
Verwarm de oven voor op 200 graden F en zet een grote pan water aan de kook.
Was de courgette en snij beide uiteinden eraf. Gebruik een spirelli apparaat om er lange slierten van te maken. Eventueel kun je met een kaasschaaf plakken snijden in de lengte en deze met een mes in lange slierten snijden
Plaats de slierten op een bakplaat met bakpapier. Bak de slierten voor 10 minuten bij 200 graden F. Draai de slierten om na 5 minuten. Je wilt dat de slierten aan de buitenkant drogen en van binnen vochtig blijven.
Smelt de kokosolie in een hapjespan (idealiter een gietijzeren “skillet”). Voeg de uien en paprika toe en sauteer deze tot ze zacht en glazig worden.
Voeg de rest van de groenten toe, de knoflook en basilicum. Ga door met koken totdat de paddestoelen zacht geworden zijn.
Laat de courgette slierten in het kokende water zakken voor 3-5 minuten, totdat ze donkergroen en zacht geworden zijn.
Giet de slierten af en verdeel ze in twee porties. Plaats de groenten over de slierten en serveer het met een beetje zout en peper.
Calorieën: 149kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 5g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 7g | Natrium: 411mg | Potassium: 914mg | Voedingsvezel: 5g | Suiker: 11g | Vitamine A: 3745IU | Vitamin C: 139mg | Calcium: 48mg | Iron: 2mg
0 reacties