
Courgettepasta-pesto
Pasta met een groente-twist
Porties: 1
calorieƫn: 838kcal
Ingrediƫnten
- 2 eieren
- 30 gram pijnboompitten
- 1 stuks courgette
- 1 stuks avocado
- 3 eetlepels pesto
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- 20 ml olijfolie
Instructies
- Zet een pan water op voor de eieren en kook deze in ca. 4 minuten half-zacht.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot deze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.
- Haal de courgette door de spirelli of snijd er lange, dunne slierten van met behulp van de kaasschaaf. Blancheer deze enkele minuten, tot de courgetti iets zacht is geworden.
- Maak de avocado schoon en halveer deze. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken. Haal deze er met een lepel uit.
- Roer de pesto door de courgetti heen, breng, indien gewenst, op smaak met peper en zout en leg de courgetti op een bord. Verdeel de avocado en de eieren er overheen. Garneer met de pijnboompitjes en schenk de olijfolie er overheen.
Nutrition
Calorieƫn: 838kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwit: 19g | Vet: 79g | Verzadigd vet: 11g | Cholesterol: 328mg | Natrium: 168mg | Potassium: 1275mg | Voedingsvezel: 15g | Suiker: 3g | Vitamine A: 829IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 73mg | Iron: 4mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties