Recept afdrukken
No ratings yet

Courgetti met pestosaus

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd45 min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: Ketogeen, kPNI
Bundel: Starterkit, Zomer challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 1
calorieën: 586kcal

Ingrediënten

Courgetti

  • 100 gram ui
  • 400 gram courgette
  • 125 gram champignons
  • 10 ml kokosolie

Voor de pestosaus

  • 4 eetlepels pesto
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 gram peper naar smaak
  • 1 gram zout naar smaak
  • optioneel: verse basilicum
  • 20 gram pijnboompitten

Instructies

Courgetti

  • Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Maak de courgette schoon en snijd er met behulp van een spirallisnijder slierten van. Maak de champignons schoon en snijd deze in vieren.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en laat vervolgens de kokosolie hierin smelten. Zet het vuur laag en fruit de ui tot deze glazig zien en bruin kleurt. Voeg vervolgens de champignons toe en gaar het geheel nog ca. 5 minuten verder. Haal het vervolgens uit de pan en zet weg tot gebruik.
  • Bak vervolgens de courgette in dezelfde koekenpan tot deze gaar en goudbruin is. Laat de courgette vervolgens uitlekken in een vergiet en zet weg tot gebruik.

Voor de pestosaus

  • Verwarm de kokosmelk in een pannetje tot deze warm is. Voeg vervolgens de pesto toe en laat het geheel tot gewenste dikte inkoken. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Rooster vervolgens in een ‘droge koekenpan’ de pijnboompitjes, tot deze goudbruin zijn.
  • Roer de uien en champignons door de courgetti en schenk hier de pestsaus overheen. Garneer met de pijnboompitjes en eventueel een blaadje basilicum.

Notities

Garneer eventueel met wat edelgistvlokken, wat een mooie kaasvervanger is.

Nutrition

Calorieën: 586kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwit: 14g | Vet: 49g | Verzadigd vet: 29g | Cholesterol: 1mg | Natrium: 486mg | Potassium: 1909mg | Voedingsvezel: 10g | Suiker: 18g | Vitamine A: 881IU | Vitamin C: 80mg | Calcium: 105mg | Iron: 7mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Share This