Recept afdrukken
No ratings yet

Courgetti met tomatensaus

Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: Ketogeen, kPNI
Seizoen: Zomer
Bundel: 14-daagse, Starterkit, Zomer challenge
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 1 personen
calorieƫn: 798kcal

Ingrediƫnten

  • 150 gram ui
  • 70 gram bleekselderij
  • 20 gram knoflook
  • 150 gram champignons
  • 400 gram courgette
  • 30 ml kokosolie
  • 20 ml kokosolie
  • 1 gram kaneel
  • 5 gram Italiaanse kruiden gedroogd
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 1 gram peper naar smaak
  • 1 gram zout naar smaak
  • 1 gram basilicum vers

Instructies

  • Pel en snipper de ui. Schil, indien gewenst, de bleekselderij, en snijd deze in reepjes. Pel en snipper de knoflook. Hak de champignons grof.
  • Haal de courgette door de spirallisnijder.
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en laat de kokosolie hierin smelten. Voeg vervolgens de ui, bleekselderij, knoflook en champignons toe en laat dit fruiten tot het goudbruin ziet.
  • Voeg vervolgens de kaneel en Italiaanse kruiden toe aan dit mengsel en roer goed door. Voeg vervolgens de gepelde tomaten toe en roer het geheel goed door.
  • Zet het vuur laag en laat de saus op laag vuur sudderen (zonder deksel op de pan), gedurende 15 minuten of tot het de gewenste dikte heeft.
  • Verwarm ondertussen een andere pan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens hier het restant kokosolie aan toe en bak de courgetti hierin goudbruin. Laag vervolgens goed uitlekken op keukenpapier. Leg de courgetti vervolgens even apart op een bord.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de courgetti heen en serveer met een paar blaadjes verse basilicum.
  • Maak af met een paar blaadjes verse basilicum.

Nutrition

Calorieƫn: 798kcal | Koolhydraten: 79g | Eiwit: 19g | Vet: 54g | Verzadigd vet: 44g | Natrium: 1030mg | Potassium: 3194mg | Voedingsvezel: 22g | Suiker: 39g | Vitamine A: 2217IU | Vitamin C: 130mg | Calcium: 393mg | Iron: 14mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

Share This