Eenvoudige hennep en zonnebloem Pâté.
Een eenvoudige paté of spread die je kunt smeren op bijvoorbeeld komkommer plakjes.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
rusttijd30 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: Bijgerecht, Saus, Smaakmaker
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Bundel: Herfst challenge, Lente challenge, Starterkit
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 6 porties
calorieën: 362kcal
- 150 gram gepelde zonnebloempitjes
- 170 gram gepeld hennepzaad
- 25 gram dille vers fijn gesneden
- 2 eetlepels water
- 30 gram olijfolie
- 20 gram ui gesnipperde
- 30 gram appelazijn
- 2 tenen knoflook
- 2 gram himalaya zout
- 3 gram kurkuma poeder
Optioneel kun je de zonnebloempitjes 6 uur laten wellen in koud water in de koelkast. Laat het water weglopen, schud goed uit en gebruik dan de zonnebloempitten zoals verderop beschreven in het recept.
Plaats alle ingrediënten in een blender en blend totdat er een pasta ontstaat. Bij het gebruik van een keukenmachine is het mogelijk nodig dat je enkele keren de machine stopt en de randen met een spatel schoonmaakt zodat er geen klontjes achterblijven en er een mooie gladde pasta ontstaat.
Plaats de pasta in een mooi bakje en laat het 30 minuten hard worden in de koelkast
Serveer met plakjes komkommer. In de koelkast is het afgedekt tot een week houdbaar.
In de koelkast is het afgedekt tot een week houdbaar.
Calorieën: 362kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwit: 15g | Vet: 30g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 315mg | Potassium: 164mg | Voedingsvezel: 3g | Suiker: 0g | Vitamine A: 470IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 70mg | Iron: 5.5mg
0 reacties