Recept afdrukken
No ratings yet

Eiermuffin met champignons en ui

Een handig en simpele kleine muffin
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Bijgerecht, Lunch, Ontbijt
Leefstijl: kPNI, Ovo-vegetarisch
Allergeen: Ei
Bundel: Herfst challenge, Lente challenge, Starterkit, Winter challenge, Zomer challenge
Pijler: Voeding
Porties: 2 personen
calorieën: 315kcal

Ingrediënten

  • 6 stuks eieren
  • 3 stuks lente-ui
  • 3 stuks paddestoelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Vet een muffinvorm in met roomboter.
  • Snijd de lente-uitjes fijn.
  • Maak de paddestoelen schoon en snijd in stukjes.
  • Vul de muffinvorm met de groentes.
  • Roer de eieren los met wat peper.
  • Schenk dit over de groenten en zet gedurende 15 minuten in de oven.
  • Serveer de muffins nadat ze zijn afgekoeld met een stukje fruit

Notities

Dit gerechtje is heel handig om koud mee te nemen naar werk of school. Ze zijn compact en vullen goed. Je kunt heel erg variëren met de smaakmakers die erin zitten.

Nutrition

Calorieën: 315kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 24g | Vet: 22g | Verzadigd vet: 8g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g | Cholesterol: 573mg | Natrium: 433mg | Potassium: 328mg | Voedingsvezel: 1g | Suiker: 2g | Vitamine A: 1000IU | Vitamin C: 18.2mg | Calcium: 90mg | Iron: 2.7mg

Share This