Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Frisse salade

Een eenvoudige maar lekker frisse salade die bij bijna elk gerecht past
Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Gang: Salade
Trefwoord: Groente
Leefstijl: kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Bundel: Lente challenge
Porties: 2 porties
calorieën: 577kcal

Ingrediënten

  • 300 gram sla
  • 100 gram gele paprika
  • 100 gram rode puntpaprika
  • 100 gram wortel
  • 50 gram amandelen
  • 75 gram olijfolie
  • 50 gram sinaasappelsap vers
  • 15 gram appelazijn

Instructies

  • Was de paprika’s goed schoon onder stromend water, verwijder de groene steel en de pitjes en zaadlijsten. Snijd de beide paprika’s in lange dunne repen.
  • Scheur de sla in kleinere stukken.
  • Was en schrap de wortelen en snij deze vervolgens in hele kleine strookjes (julienne)
  • Meng de sla met de paprika en wortel julienne in een kom.
  • Hak de amandelen grof en strooi over de salade.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing (olijfolie, sinaasappelsap en azijn) in een kommetje.
  • Giet de dressing over de salade net voordat je deze serveert.
  • Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 577kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 8g | Fat: 50g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 0mg | Sodium: 67mg | Potassium: 852mg | Fiber: 10g | Sugar: 14g | Vitamin A: 233.6% | Vitamin C: 240.1% | Calcium: 14.3% | Iron: 13.5%

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This