Frisse salade
Een eenvoudige maar lekker frisse salade die bij bijna elk gerecht past.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Totale tijd10 minuten min
Gang: Salade
Trefwoord: Groente
Leefstijl: kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Bundel: Lente challenge
Pijler: Voeding
Porties: 2 porties
calorieën: 577kcal
- 300 gram sla
- 100 gram gele paprika
- 100 gram rode puntpaprika
- 100 gram wortel
- 50 gram amandelen
- 75 gram olijfolie
- 50 gram sinaasappelsap vers
- 15 gram appelazijn
Was de paprika’s goed schoon onder stromend water, verwijder de groene steel en de pitjes en zaadlijsten. Snijd de beide paprika’s in lange dunne repen.
Scheur de sla in kleinere stukken.
Was en schrap de wortelen en snij deze vervolgens in hele kleine strookjes (julienne)
Meng de sla met de paprika en wortel julienne in een kom.
Hak de amandelen grof en strooi over de salade.
Meng alle ingrediënten voor de dressing (olijfolie, sinaasappelsap en azijn) in een kommetje.
Giet de dressing over de salade net voordat je deze serveert.
Eet smakelijk!
Calorieën: 577kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwit: 8g | Vet: 50g | Verzadigd vet: 6g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 67mg | Potassium: 852mg | Voedingsvezel: 10g | Suiker: 14g | Vitamine A: 11680IU | Vitamin C: 198.1mg | Calcium: 143mg | Iron: 2.4mg
0 reacties