Recept afdrukken
No ratings yet

Frittata met een grieks tintje

Een eenvoudig recept vol met griekse smaken
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: kPNI, Ovo-vegetarisch
Seizoen: Herfst, Winter
Allergeen: Ei, Peterselie
Bundel: Herfst challenge
Pijler: Voeding
Porties: 3
calorieën: 436kcal

Ingrediënten

  • 15 gram kokosolie
  • 100 gram rode ui
  • 50 gram rode paprika
  • 6 stuks eieren
  • 425 ml kokosmelk
  • 100 gram cherrytomaten
  • 2 gram peterselie, vers
  • 2 gram basilicum vers
  • 2 gram oregano vers
  • 50 gram olijven
  • 2 gram zwarte peper
  • 30 gram hennepzaad

Instructies

  • Verwijder van de rode ui de buitenste schil en snij ze vervolgens in hele kleine dobbelsteentjes. (snipperen)
  • Was de paprika en nadat je de zaadjes en het groen hebt verwijderd snij je deze ook in hele kleine dobbelsteentjes. Was vervolgens ook de cherrytomaatjes en snij deze in halfjes.
  • Bak de uitjes in een goede pan, die in de oven kan, (liefste gietijzer) in wat kokosboter totdat de uitjes glazig zijn. (blijven roeren). Zodra de uitjes bijna glazig zijn voeg je de paprika toe en bak je totdat ook de paprika zacht is geworden.
  • Roer het eiwit en de dooiers voorzichtig door elkaar. Niet kloppen, want dan rijst de frittata in de oven… om vervolgens zo plat als een pannenkoek in te zakken. Meng de kokosmelk met het hennepzaad, de olijven en de eieren en breng op smaak met basilicum, oregano en zwarte peper.
  • Giet het mengsel rustig bovenop de uitjes en paprika in de pan. Plaats de cherrytomaatjes bovenop het mengsel.
  • Bak de frittata ongeveer 5 min. op laag tot middelhoog vuur totdat de rand begint te stollen. Zet de pan in de oven en bak 10-15 minuten, totdat de eieren net hard zijn. Niet te lang bakken, want dan raak je die zachte, romige structuur kwijt. Strooi er bladpeterselie overheen.

Nutrition

Calorieën: 436kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 8g | Vet: 43g | Verzadigd vet: 32g | Cholesterol: 7mg | Natrium: 287mg | Potassium: 468mg | Voedingsvezel: 2g | Suiker: 3g | Vitamine A: 893IU | Vitamin C: 34mg | Calcium: 70mg | Iron: 7mg
Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recept beoordeling




Share This