Fruit met notengranola
Porties: 1 persoon
calorieën: 1296kcal
Ingrediënten
Granola
- 200 gram gemengde noten naar wens
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels honing
Fruit
- 150 gram gemengd fruit naar wens
Instructies
Voor de granola:
- Verwarm de oven voor op 170C.
- Smelt de kokosolie met honing in 2 minuten in een steelpannetje.
- Hak de noten grof en meng in een kom met eventuele smaakmakers.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster het in ca. 20 minuten in de oven.
- Schep tussendoor regelmatig om.
- Haal de granola uit de oven en laat het volledig afkoelen. Je kunt nu eventueel gedroogde vruchten aan de granola toevoegen, zoals cranberries, rozijnen, dadels, vijgen etc. De granola kun je in een weckpot ca. 2 weken bewaren.
Serveren
- Snijd het fruit in de gewenste grootte en doe daar ca. 3 el granola overheen.
- Serveer en Eet smakelijk!
Notities
Smaakmakers: kaneel, komijn, kokossnippers, sesamzaadjes, pompoenpitten, etc.
Nutrition
Calorieën: 1296kcal | Koolhydraten: 74g | Eiwit: 35g | Vet: 105g | Verzadigd vet: 15g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 31mg | Potassium: 1327mg | Voedingsvezel: 20g | Suiker: 18g | Vitamine A: 455IU | Vitamin C: 3.3mg | Calcium: 140mg | Iron: 7.9mg