Recept afdrukken
No ratings yet

Garnalen met citrus

De basisbereiding van garnalen en hoe ze beter tot hun recht komen door een vleugje citrussmaak
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Schaal-schelpdier
Bundel: Starterkit
Pijler: Voeding
Porties: 1 persoon
calorieën: 337kcal

Ingrediënten

  • 200 gram gamba's vers of diepvries
  • 15 gram kokosvet
  • 2 gram zeezout naar smaak
  • 2 gram zwarte peper naar smaak
  • 15 gram citroensap of andere citrusvrucht

Instructies

  • Verhit een braadpan op een matig vuur en zodra de pan heet is laat dan de kokosvet smelten
  • Zodra het vet gesmolten is bak dan de garnalen in 6-7 minuten gaar terwijl je ze halverwege omdraait. Wanneer de garnalen gaar worden kleuren ze van grijs naar rood.
  • Serveer de garnalen in een bakje en druppel het citrussap over de hete garnalen. Heet serveren en eventueel op smaak brengen met peper en zout

Nutrition

Calorieën: 337kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 41g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 13g | Cholesterol: 504mg | Natrium: 2329mg | Potassium: 160mg | Voedingsvezel: 0g | Suiker: 0g | Vitamin C: 14mg | Calcium: 290mg | Iron: 4.5mg

Share This