
Garnalen met citrus
De basisbereiding van garnalen en hoe ze beter tot hun recht komen door een vleugje citrussmaak
Porties: 1 persoon
calorieën: 337kcal
Ingrediënten
- 200 gram gamba's vers of diepvries
- 15 gram kokosvet
- 2 gram zeezout naar smaak
- 2 gram zwarte peper naar smaak
- 15 gram citroensap of andere citrusvrucht
Instructies
- Verhit een braadpan op een matig vuur en zodra de pan heet is laat dan de kokosvet smelten
- Zodra het vet gesmolten is bak dan de garnalen in 6-7 minuten gaar terwijl je ze halverwege omdraait. Wanneer de garnalen gaar worden kleuren ze van grijs naar rood.
- Serveer de garnalen in een bakje en druppel het citrussap over de hete garnalen. Heet serveren en eventueel op smaak brengen met peper en zout
Nutrition
Calorieën: 337kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 41g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 13g | Cholesterol: 504mg | Natrium: 2329mg | Potassium: 160mg | Voedingsvezel: 0g | Suiker: 0g | Vitamin C: 14mg | Calcium: 290mg | Iron: 4.5mg