Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Garnalencurry met bloemkool

Voorbereidingstijd10 min
Kooktijd30 min
Totale tijd40 min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Schaal-schelpdier
Bundel: Lente challenge
Porties: 1 persoon
calorieën: 886kcal

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 400 gram bloemkool
  • 10 gram koriander vers
  • 10 gram kokosolie
  • 5 gram currypoeder kruidenmix
  • 140 gram tomatenpuree
  • 150 ml kokosmelk
  • 200 gram garnalen

Instructies

  • Pel en snipper de ui. Snijd de bloemkool in roosjes en hak de koriander grof.
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur. Laat de kokosolie smelten en fruit de uien tot deze glazig zien. Bak vervolgens de curry en de tomatenpuree mee. Meng vervolgens de kokosmelk door het mengsel.
  • Breng het geheel aan de kook en voeg er vervolgens de garnalen aan toe. Laat de garnalen, al roerend, garen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Breng een pan met water aan de kook en voeg hier de bloemkoolroosjes aan toe. Blancheer deze in 1-2 minuten. Giet vervolgens de bloemkool af en voeg dit toe aan de curry. Roer het gerecht nogmaals goed door.
  • Garneer de curry met de koriander en serveer.

Nutrition

Calories: 886kcal | Carbohydrates: 71g | Protein: 60g | Fat: 46g | Saturated Fat: 37g | Cholesterol: 504mg | Sodium: 2812mg | Potassium: 3478mg | Fiber: 17g | Sugar: 34g | Vitamin A: 56.2% | Vitamin C: 305.6% | Calcium: 50.6% | Iron: 86.3%

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share This