Garnalencurry met bloemkool
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Schaal-schelpdier
Bundel: Lente challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1 persoon
calorieƫn: 886kcal
- 2 uien
- 400 gram bloemkool
- 10 gram koriander vers
- 10 gram kokosolie
- 5 gram currypoeder kruidenmix
- 140 gram tomatenpuree
- 150 ml kokosmelk
- 200 gram garnalen
Pel en snipper de ui. Snijd de bloemkool in roosjes en hak de koriander grof.
Verwarm een pan op middelhoog vuur. Laat de kokosolie smelten en fruit de uien tot deze glazig zien. Bak vervolgens de curry en de tomatenpuree mee. Meng vervolgens de kokosmelk door het mengsel.
Breng het geheel aan de kook en voeg er vervolgens de garnalen aan toe. Laat de garnalen, al roerend, garen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Breng een pan met water aan de kook en voeg hier de bloemkoolroosjes aan toe. Blancheer deze in 1-2 minuten. Giet vervolgens de bloemkool af en voeg dit toe aan de curry. Roer het gerecht nogmaals goed door.
Garneer de curry met de koriander en serveer.
Calorieƫn: 886kcal | Koolhydraten: 71g | Eiwit: 60g | Vet: 46g | Verzadigd vet: 37g | Cholesterol: 504mg | Natrium: 2812mg | Potassium: 3478mg | Voedingsvezel: 17g | Suiker: 34g | Vitamine A: 2810IU | Vitamin C: 252.1mg | Calcium: 506mg | Iron: 15.5mg
0 reacties