Recept afdrukken
No ratings yet

Garnalencurry met bloemkool

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: Avondmaaltijd
Leefstijl: kPNI
Allergeen: Schaal-schelpdier
Bundel: Lente challenge
Pijler: Voeding
Porties: 1 persoon
calorieƫn: 886kcal

Ingrediƫnten

  • 2 uien
  • 400 gram bloemkool
  • 10 gram koriander vers
  • 10 gram kokosolie
  • 5 gram currypoeder kruidenmix
  • 140 gram tomatenpuree
  • 150 ml kokosmelk
  • 200 gram garnalen

Instructies

  • Pel en snipper de ui. Snijd de bloemkool in roosjes en hak de koriander grof.
  • Verwarm een pan op middelhoog vuur. Laat de kokosolie smelten en fruit de uien tot deze glazig zien. Bak vervolgens de curry en de tomatenpuree mee. Meng vervolgens de kokosmelk door het mengsel.
  • Breng het geheel aan de kook en voeg er vervolgens de garnalen aan toe. Laat de garnalen, al roerend, garen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Breng een pan met water aan de kook en voeg hier de bloemkoolroosjes aan toe. Blancheer deze in 1-2 minuten. Giet vervolgens de bloemkool af en voeg dit toe aan de curry. Roer het gerecht nogmaals goed door.
  • Garneer de curry met de koriander en serveer.

Nutrition

Calorieƫn: 886kcal | Koolhydraten: 71g | Eiwit: 60g | Vet: 46g | Verzadigd vet: 37g | Cholesterol: 504mg | Natrium: 2812mg | Potassium: 3478mg | Voedingsvezel: 17g | Suiker: 34g | Vitamine A: 2810IU | Vitamin C: 252.1mg | Calcium: 506mg | Iron: 15.5mg

Judith & Mark

Judith & Mark

Kookgekken

Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.

Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?

Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.

Kan ik je helpen?

Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.

Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Share This