Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Gebakken ei met spek en wortelrasp

Voorbereidingstijd5 min
Kooktijd5 min
Totale tijd10 min
Gang: Bijgerecht, Lunch, Ontbijt
Leefstijl: kPNI
Bundel: Starterkit
Porties: 1 persoon
calorieën: 43kcal

Ingrediënten

  • 2 stuks eieren
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 1 stuks winterpeen
  • 2 gram Peper naar smaak

Instructies

  • Breek de eieren in een schaal en roer de eieren los.
  • Verwarm een pan en voeg vervolgens kokosolie toe.
  • Leg de plakken ontbijtspek in de pan en verwarm kort. Voeg vervolgens de eieren toe en bak het geheel op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  • Leg eventueel een deksel op de pan. Keer de eierpannenkoek om, en bak tot de onderkant ook goudbruin is.
  • Rasp ondertussen de winterpeen.
  • Haal de eierpannenkoek uit de pan, en beleg met de geraspte wortel.
  • Serveer en Eet smakelijk!

Nutrition

Calories: 43kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 0g | Fat: 4g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 8mg | Fiber: 0g | Sugar: 0g | Vitamin A: 3.3% | Iron: 1.1%
Share This