Een spiegelei gebakken met ham en geitenkaas
Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken ei met spek en wortelrasp

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd10 minuten
Gang: Bijgerecht, Lunch, Ontbijt
Leefstijl: kPNI
Bundel: 14-daagse, Starterkit
Pijler: Voeding
Porties: 1 persoon
calorieën: 422kcal

Ingrediënten

  • 2 stuks eieren
  • 1 eetlepels kokosolie
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 1 stuks winterpeen
  • 2 gram Peper naar smaak

Instructies

  • Breek de eieren in een schaal en roer de eieren los.
  • Verwarm een pan en voeg vervolgens kokosolie toe.
  • Leg de plakken ontbijtspek in de pan en verwarm kort. Voeg vervolgens de eieren toe en bak het geheel op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  • Leg eventueel een deksel op de pan. Keer de eierpannenkoek om, en bak tot de onderkant ook goudbruin is.
  • Rasp ondertussen de winterpeen.
  • Haal de eierpannenkoek uit de pan, en beleg met de geraspte wortel.
  • Serveer en Eet smakelijk!

Nutrition

Calorieën: 422kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 2g | Vet: 40g | Verzadigd vet: 20g | Cholesterol: 36mg | Natrium: 152mg | Potassium: 480mg | Voedingsvezel: 4g | Suiker: 7g | Vitamine A: 25059IU | Vitamin C: 9mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Share This