
Gegrilde groene asperges met spek
Een fantastisch bijgerecht van groene asperges vol met nutriƫnten die de lever helpen in zijn werk. De spek geeft veel extra smaak en maakt het een ideaal keto recept
Porties: 1 porties
calorieƫn: 1382kcal
Ingrediƫnten
- 350 gram groene asperges
- 280 gram spek dunne plakken om uit te bakken
- 15 gram olijfolie
- 1 teentje knoflook uitgeperst,
- 15 gram peterselie vers of oregano, bieslook, tijm.
- 2 gram zwarte peper
- 1/2 stuks citroen. in partjes
- 2 gram fleur de sel zeezout vlokken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat of lage ovenschaal klaar met een vel bakpapier of een siliconen-antiaanbakvel.
- Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af. Dit uiteinde is een beetje āhouterigā Ā en smaakt niet lekker. Ā Groene asperges hoef je overigens NIET te schillen. Hussel de asperges om met wat olie, de knoflook, de gehakte groene kruiden, enĀ (versgemalen) peper en beetje zout.
- Wikkel de asperges in een plakje spek. Begin met wikkelen door het plakje spek in je hand een beetje schuin te houden en begin met wikkelen aan de basis van de asperge. Rol nu de asperge in het spekplakje waarbij het spek een beetje mag overlappen. Probeer het puntje van de asperge vrij te houden zodat elke asperge mooi ingewikkeld is in een eigen plakje spek.
- Plaats de asperges op het vel bakpapier tegen elkaar aan netje sop een rij. Plaats vervolgens de bakplaat (of ovenschaal) in de oven
- Bak de asperges totdat de spek krokant geworden is en de asperge toppen licht kleuren. Let op dat de oven niet te hard gaat want dan kunnen de aspergetoppen verbranden. Elke oven is anders dus hier zul je een beetje moeten experimenteren. Ze zijn klaar wanneer de asperge gaar is (zacht je kunt erin prikken met een vork) en idealiter de spek knapperig geworden is.
- Haal de asperges uit de oven en controleer even of ze knapperig geworden zijn. Serveer eventueel met wat partjes citroen, zodat de gasten deze zelf kunnen uitknijpen en besprenkelen.
Notities
Dit gerecht is goed te combineren met diverse sausen en andere kruiden.
Nutrition
Calorieƫn: 1382kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 44g | Vet: 127g | Verzadigd vet: 39g | Meervoudig onverzadigd vet: 20g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 60g | Trans vet: 1g | Cholesterol: 185mg | Natrium: 2645mg | Potassium: 1376mg | Voedingsvezel: 8g | Suiker: 7g | Vitamine A: 4024IU | Vitamin C: 40mg | Calcium: 130mg | Iron: 10mg

Judith & Mark
Kookgekken
Judith en Mark staan vaak in de keuken om de nieuwste voedingsinzichten direct te vertalen naar recepten.
Heb jij naar aanleiding van dit recept vragen?
Wij kunnen je vast op weg helpen om deze kennis in te zetten ter verbetering van jouw gezondheid.
Kan ik je helpen?
Via de onderstaande reactie-functie kun je ons over dit recept vragen stellen. Deze vragen zijn wel voor iedereen te lezen op deze pagina.
Wil je ons nu een persoonlijke vraag stellen dan kun je ons altijd een email sturen via: info@melioro.nl
0 reacties