Gegrilde groene asperges
Een fantastisch bijgerecht van groene asperges vol met nutriënten die de lever helpen in zijn werk
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: Detox, Groente
Leefstijl: Ketogeen, kPNI, Veganistisch, Vegetarisch
Seizoen: Lente
Bundel: Lente challenge, Starterkit
Dieet: Ketogeen
Pijler: Voeding
Porties: 1 porties
calorieën: 244kcal
- 500 gram groene asperges
- 15 gram olijfolie
- 1 teentje knoflook uitgeperst,
- 15 gram peterselie vers of oregano, bieslook, tijm.
- 2 gram zwarte peper
- 1/2 stuks citroen. in partjes
- 2 gram fleur de sel zeezout vlokken
Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af. Dit uiteinde is een beetje ‘houterig’ en smaakt niet lekker. Groene asperges hoef je overigens NIET te schillen. Hussel de asperges om met wat olie, de knoflook, de gehakte groene kruiden, en (versgemalen) peper en beetje zout.
Verwarm de grillpan op medium hoog vuur en grill hierin de asperges rondom aan gedurende 10 minuten. Blijf de asperges regelmatig omkeren tijdens het grillen. En proef eventueel een stukje om te kijken of deze gaar zijn.
Haal de asperges uit de pan en bestrooi met een beetje fleur de sel (zoutvlokken). Serveer eventueel met wat partjes citroen, zodat de gasten deze zelf kunnen uitknijpen en besprenkelen.
Calorieën: 244kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwit: 11g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 2g | Cholesterol: 0mg | Natrium: 794mg | Potassium: 1093mg | Voedingsvezel: 11g | Suiker: 9g | Vitamine A: 5045IU | Vitamin C: 47.9mg | Calcium: 141mg | Iron: 11.8mg
0 reacties